Китай днес нарече абсурден съдебния иск, внесен срещу него от

...
Китай днес нарече абсурден съдебния иск, внесен срещу него от
Коментари Харесай

Китай: Съдебният иск на щата Мисури е абсурден

Китай днес нарече " абсурден " съдебния иск, внесен срещу него от американския щат Мисури заради пандемията от коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6035
Говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан заяви, че гражданският иск " няма никакви фактически и законови основания " и защити реакцията на Китай на епидемията.

Външното министерство и други китайски правителствени ведомства категорично отричат обвиненията, че китайски служители са забавили разкриването на мащабите на епидемията в град Ухан, в централен Китай, в края на миналата година, въпреки някои информации, че опасенията за политическата стабилност са надделели над интересите на общественото здраве.

Американски щат съди Китай заради COVID-19

" Този така наречен съдебен процес е мнго абсурден и няма никакво фактическо и законово основание ", заяви Гън Шуан на ежедневния си брифинг. От началото на епидемията Китай се справя с нея по " открит, прозрачен и отговорен начин " и американското правителство трябва да " отхвърли подобен неоснователен иск ", каза говорителят.

Главният прокурор на щата Мисури вчера съобщи за съдебния иск, според който китайските власти са виновни за пандемията от коронавируса, заразил близо 2,5 милиона души по целия свят, остави десетки милиони без работа и съсипа икономиките на държавите, включително на Китай.

Главният прокурор на щата Ерик Шмит заяви, че китайското правителство е лъгало за опасностите от вируса и не е направило достатъчно, за да забави неговото разпространение.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6035  Вижте какъв брой са инфектираните в Пловдив и къде се лекуват! Вижте какъв брой са инфектираните в Пловдив и къде се лекуват!  Южна Африка санкции министър, нарушил противоепидемичните ограничения Южна Африка санкции министър, нарушил противоепидемичните ограничения  Под патронажа на Мария Габриел стартира първият Европейски хакатон Под патронажа на Мария Габриел стартира първият Европейски хакатон " Европейски Съюз против вируса "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР