Като че ли те връхлитат вълни - първо голяма умора,

Като че ли те връхлитат вълни - първо голяма умора, ...

Пациентка: COVID-19 е болест, която не прилича на никоя друга.


"Като че ли те връхлитат вълни - първо голяма умора, мускулна слабост и затруднено дишане. След това няма нищо, преди симптомите да се завърнат." Изолирани в домовете си, френски пациенти, засегнати от Ковид-19, описват заболяване, което не прилича на никое друго, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2721
Четиридесет и пет годишната Естер Боасиер си спомня много добре деня, когато вирусът потропал на вратата й. "Беше 12 март - разказа тя. - Аз и приятелят ми бяхме купили няколко бутилки бира и се готвехме да гледаме изявление на президента Макрон по телевизията.

" След като изгасила телевизора, почувствала главоболие, а телесната й температура била 38,2 градуса, макар че никога по-рано не бе имала треска. На следващия ден лекар й поставил диагноза подозрение за коронавирус и жената не трябвало да напуска 15 дни дома си.

"Казах си, че може просто да е грип", отбеляза тя.

През следващите нощи обаче често се будела и много кашляла. Нещата се влошили на рождения й ден - 20 март, посочва БТА. 

"Почувствах се зле - имах респираторни проблеми - поясни Естер. - Уплаших се, че ще си отида от този свят." Медицински служители я посещават, но случаят й не е толкова сериозен, че да е нужна хоспитализация. Оставането й у дома е удължено. "Най-лошото е, че не знаеш кога ще се почувстваш по-добре", каза тя.

Естер постепенно започва да вижда края на тунела, но се страхува да не се завърне болестта и да няма последствия от нея.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


  Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2721 Нови 365 смъртни случая от коронавирус във Франция Нови 365 смъртни случая от коронавирус във Франция Турски лекари за коронавируса: "Чакат ни още по-лоши дни" Турски лекари за коронавируса: "Чакат ни още по-лоши дни" Проговори лекарка от Пета МБАЛ, заразила се с COVID-19 Проговори лекарка от Пета МБАЛ, заразила се с COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg