Като че ли те връхлитат вълни - първо голяма умора,

...
Като че ли те връхлитат вълни - първо голяма умора,
Коментари Харесай

Пациентка: COVID-19 е болест, която не прилича на никоя друга

" Като че ли те връхлитат вълни - първо голяма умора, мускулна слабост и затруднено дишане. След това няма нищо, преди симптомите да се завърнат. " Изолирани в домовете си, френски пациенти, засегнати от Ковид-19, описват заболяване, което не прилича на никое друго, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2721
Четиридесет и пет годишната Естер Боасиер си спомня много добре деня, когато вирусът потропал на вратата й. " Беше 12 март - разказа тя. - Аз и приятелят ми бяхме купили няколко бутилки бира и се готвехме да гледаме изявление на президента Макрон по телевизията.

" След като изгасила телевизора, почувствала главоболие, а телесната й температура била 38,2 градуса, макар че никога по-рано не бе имала треска. На следващия ден лекар й поставил диагноза подозрение за коронавирус и жената не трябвало да напуска 15 дни дома си.

" Казах си, че може просто да е грип ", отбеляза тя.

През следващите нощи обаче често се будела и много кашляла. Нещата се влошили на рождения й ден - 20 март, посочва БТА.

" Почувствах се зле - имах респираторни проблеми - поясни Естер. - Уплаших се, че ще си отида от този свят. " Медицински служители я посещават, но случаят й не е толкова сериозен, че да е нужна хоспитализация. Оставането й у дома е удължено. " Най-лошото е, че не знаеш кога ще се почувстваш по-добре ", каза тя.

Естер постепенно започва да вижда края на тунела, но се страхува да не се завърне болестта и да няма последствия от нея.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2721  Нови 365 смъртни случая от ковид във Франция Нови 365 смъртни случая от ковид във Франция  Турски лекари за ковид: Турски лекари за ковид: " Чакат ни още по-лоши дни "  Проговори лекарка от Пета МБАЛ, заразила се с COVID-19 Проговори лекарка от Пета МБАЛ, заразила се с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР