Испански региони настояват централното правителство в Мадрид да вземе мерки,

...
Испански региони настояват централното правителство в Мадрид да вземе мерки,
Коментари Харесай

Региони в Испания искат Мадрид да обяви извънредно положение, за да налагат свои мерки срещу коронавируса

Испански региони настояват централното правителство в Мадрид да вземе мерки, които да им дадат законно основание да въвеждат полицейски час на фона на нарастващото разпространение на новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Към днешна дата десет от 17-те автономни области, сред които Валенсия, Астурия, Кастилия Ла Манча и Страната на баските, са отправили такъв призив към правителството. Регионите очакват правителството да се събере утре на извънредно заседание и да вземе съответното решение.

Мнозинството региони искат да наложат една или друга форма на комендантски час, за да се намали разпространението на коронавируса. Влиятелният Мадридски регион обаче досега се противопоставя на вземането на такива мерки.

Снощи правителството на Каталуния обяви, че ще наложи полицейски час, веднага щом Мадрид обяви национални мерки.

От началото на пандемията Испания е с най-много случаи с коронавирус в Западна Европа. В петък броят им достигна 1 046 132. Починалите след усложнения заради COVID-19 вече са близо 38 000.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13748  Общо 25 са новите случаи на COVID-19 в област Сливен през последното денонощие Общо 25 са новите случаи на COVID-19 в област Сливен през последното денонощие  Съединени американски щати сложиха връх за денонощие от над 83 000 нови случая на ковид Съединени американски щати сложиха връх за денонощие от над 83 000 нови случая на ковид  Отмениха карантината на Борисов Отмениха карантината на Борисов
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР