Ирландският премиер Лео Варадкар отхвърли инициативата на британския премиер Тереза

...
Ирландският премиер Лео Варадкар отхвърли инициативата на британския премиер Тереза
Коментари Харесай

Ирландия отказа на Мей

Ирландският премиер Лео Варадкар отхвърли инициативата на британския премиер Тереза ​​Мей да се проведат нови преговори между Лондон и Брюксел за промяна на постигнатото по-рано споразумение между Лондон и ЕС относно мерките за предотвратяване на появата на държавната граница между Обединеното кралство и Ирландия. Това се казва в съобщение за пресата, оповестено в сряда от ръководителя на ирландското правителство след телефонния му разговор с британския премиер, съобщава Ройтерс.
Камарата на общините на британския парламент във вторник одобри изменение на законопроекта за Brexit относно граничния въпрос между Ирландия в ЕС и Северна Ирландия, напускаща ЕС. Това предложение предполага, че вместо предпазен механизъм за запазване на прозрачна граница ( " предпазна мярка " ), предизвикваща протести във Великобритания, в споразумението ще бъде споменато някакъв вид " алтернативно споразумение ", което ще предотврати появата на твърда граница на остров Ирландия. Варадкар не смята за възможно да търси подобна алтернатива.
Европептиците и лейбъристите, и торите се страхуват, че тази клауза от споразумението ще направи Лондон заложник на Брюксел, който ще може да отлага за неопределено време окончателния изход от Великобритания от Европейския съюз. Опасяват се, че режимът, в който Ълстър ще бъде по-тясно свързан с ЕС от останалата част от Великобритания, ще наруши териториалната цялост на страната и ще доведе до нов скок в ирландския сепаратизъм.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР