Ефективната борба срещу Ковид-19 изисква ваксинирането на не по-малко от

...
Ефективната борба срещу Ковид-19 изисква ваксинирането на не по-малко от
Коментари Харесай

Една пета от населението на планетата трябва да се ваксинира срещу COVID-19, за да се победи болестта

Ефективната борба срещу Ковид-19 изисква ваксинирането на не по-малко от 20 на сто от населението на планетата, съобщи ТАСС. Това мнение изрази Сет Бъркли, директор на Световния алианс по ваксини и имунизации в интервю за френския в. " Еко ".

" Смятаме, че трябва да се ваксинират не по-малко от двадесет процента от населението на планетата. Стигнахме до това число, отчитайки каква част от населението влиза в най-рисковите групи и би следвало задължително да се ваксинира, за да се постигне дългосрочен контрол върху пандемията ", каза експертът.

Той напомни, че според резултати от изследване, проведено от Североизточния университет в Бостън, щата Масачузетс, е възможно да се намали с 60 на сто броят на смъртните случаи от Ковид-19, ако между страните в света справедливо бъдат разпределени два милиарда дози ваксини.

" Този показател ще се сниши до 30 на сто, ако дозите ваксини се насочат само до 50-те най-богати страни в света. Всичко това показва, че е критично важно да се осигури достъп до ваксини на световно ниво ", подчерта Бъркли.

Той отбелязва, че " с оглед на отрицателното отношение на част от населението, би било разумно кампанията по ваксиниране да започне на доброволна основа ".

За да се преодолее отрицателното отношение към ваксините, е нужно да се даде думата на популярни личности, на които хората имат доверие. Но е много важно да се осигури пълна гласност на научните данни от тестовете на ваксините и да се борим срещу дезинформацията, смята Сет Бъркли.

Бъркли подчерта, че заради ръста на населението в глобален мащаб, урбанизацията и промените в климата, " трябва да се подготвяме, че в бъдеще ще възникват все повече подобни пандемии ".

" Ковид-19 ни показа колко уязвим е нашият свят. Това означава, че трябва да осигурим по-устойчиви на сложни ситуации системи на здравеопазване ", каза той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16597  Съдия №1 на РЮА: Ваксините против COVID-19 носят кода 666 Съдия №1 на РЮА: Ваксините против COVID-19 носят кода 666  И кметът на Плевен хвана COVID-19 И кметът на Плевен хвана COVID-19  Проф. Плочев също ще се имунизира Проф. Плочев също ще се имунизира
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР