Епидемията тъпче на едно място засега. Това заяви в ефира

...
Епидемията тъпче на едно място засега. Това заяви в ефира
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Епидемията тъпче на едно място...засега

Епидемията тъпче на едно място засега. Това заяви в ефира на Нова телевизия математикът от Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11309
" Сметките ми се сбъдват, защото зад тях стои мощната теория " Синергетика ". Дългосрочно нещата обаче не седят много добре. Най-малко 16 000 души ще са болните в края на август и 25 000 в края на септември. В края на тази седмица очаквам 14 000 болни. Броят на регистрираните болни се умножава по 8 и става ясен броя на хората, които са се срещали с болестта. За септември няма риск за здравната ни система. Това което стана ясно е, че тя работи ", каза още математикът.

Проф. Витанов със зловеща прогноза за развитието на пандемията в България

" Здравната ни система трябва да се подготви, защото след края на септември нещата няма да изглеждат толкова добре. Засега се търпи ръстът на заразата, но с бавни темпове се увеличават нещата и ако се натрупа - ще стане неприятно. Ако здравната ни система обаче се подготви - ще се справи ", подчерта проф. Витанов.

По думите му щабът в момента не се вижда много много, но той си работи. Засега италианският модел не се очаква. Здравната система няма да издържи само, ако се намесят външни фактори. Тази криза е един котлон, който е много силен и тенджерата може много бързо да заври, обясни още той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11309  Границите сред австралийските щати остават затворени до Коледа поради COVID-19 Границите сред австралийските щати остават затворени до Коледа поради COVID-19  Англия с внезапен скок на инфектираните с ковид за денонощие Англия с внезапен скок на инфектираните с ковид за денонощие  Коронавирусът взе две жертви у нас, 54 души са излекувани Коронавирусът взе две жертви у нас, 54 души са излекувани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР