Европейската комисия търси разрешение от правителствата в Европейския съюз да

...
Европейската комисия търси разрешение от правителствата в Европейския съюз да
Коментари Харесай

ЕС ще купи предварително до шест обещаващи ваксини срещу COVID-19

Европейската комисия търси разрешение от правителствата в Европейския съюз да купи предварително от фармацевтични компании до шест обещаващи ваксини срещу коронавируса, заявиха служители, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9194
На видеоконферентна среща утре ЕК ще поиска от здравните министри на страните членки да подкрепят плана, тъй като общността се опасява, че може да не се сдобие с достатъчно дози, ако бъде разработена ваксина, казаха източниците.

Г-20 обеща над 21 милиарда долара за борба с коронавируса

В Европа може да има рязко увеличение на заразяванията с коронавирус в идните седмици, причинено от масовите протести на континента през последните дни, смятат европейски служители и експерти. Десетки хиляди хора се събират на демонстрации в големи европейски градове напоследък, за да протестират срещу расизма след убийството на чернокожия Джордж Флойд при арест в САЩ.

Повечето страни в ЕС преминаха върховото ниво на разпространението на вируса и постепенно възобновяват обичайните дейности и отново отварят границите, след като броят на заразяванията намаля през последните седмици. Преди да избухнат протестите, учени очакваха втора вълна на заразата едва след лятото. Масовите събирания на хора обаче може да повлияят негативно на тази тенденция.

Експерти смятат, че масовите прояви могат сериозно да съдействат за разпространение на заразата. Те отбелязват, че вирусът продължава да циркулира, макар и в по-ниска степен, отколкото преди няколко седмици. Според тях вероятността за втора вълна и нейните мащаби ще зависят от ефективното спазване на мерките за социална дистанция и други фактори, които все още са неизвестни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9194  Заразеният с COVID-19, почивал на къмпинг край Созопол, е на кислородна вентилация Заразеният с COVID-19, почивал на къмпинг край Созопол, е на кислородна вентилация  Жертвите на COVID-19 в Швеция са над 4800, броят на инфектираните надвиши 48 000 Жертвите на COVID-19 в Швеция са над 4800, броят на инфектираните надвиши 48 000  Европейска комисия предлага последователно унищожаване на рестриктивните мерки за пътешестване в Европейски Съюз след 30 юни Европейска комисия предлага последователно унищожаване на рестриктивните мерки за пътешестване в Европейски Съюз след 30 юни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР