В страната падна първият сняг за зимния сезон. Най-голямата снежна

В страната падна първият сняг за зимния сезон. Най-голямата снежна ...

Падна първият сняг за годината, през идната седмица се чака и натрупване.В страната падна първият сняг за зимния сезон. Най-голямата снежна покривка беше на връх Ботев - 13 сантиметра. Около 7 см беше снежната покривка на прохода Шипка и на пътя за местността Узана.

На прохода Шипка остава в сила ограничение за МПС над 12 тона. Сняг валя и на прохода Петрохан. Снежната покривка там беше около 5-6 сантиметра. Слаб сняг преваля в Разград, Добрич, Варна, Шумен и Велико Търново. В страната нямаше допълнително въведени ограничения и затворени пътни участъци, както и пътни инциденти.

Машини почистиха и опесъчиха пътищата. Утре се очаква облачно време, с валежи от слаб сняг на места в планинските райони от Централна България и в Лудогорието. По поречието на Дунав валежите ще бъдат от дъжд. В края на тази и в началото на следващата седмица ще се създаде валежна обстановка.

Очакват се значителни валежи. В неделя ще преобладава облачно време. В Западна България и в Предбалкана ще превалява сняг, като след пладне валежите ще се усилят и ще започне да се образува снежна покривка. В Горнотракийската низина и по Черноморието ще вали дъжд. Без съществени валежи ще е в Североизточна България.

Източник: blitz.bg