Вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на труда и социалната политика

...
Вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Томислав Дончев ще оповести решението за помощта 60/40 за бизнеса

Вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева ще дадат брифинг, на който ще представят Постановлението за изплащане на компенсации на работодатели по схемата 60/40 за запазване на работните места. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3180
В 14 ч. двамата ще обяснят пред медиите решението за така чакания проект за помощ на държавата за бизнеса заради извънредното положение във връзка с коронавируса.

Владислав Горанов: Мярката 60/40 е с грижа за работника, а не за фалиращи бизнеси

Малко по-рано, в 13.30 ч., се очаква извънредното заседание на правителството, на което ще бъде прието Постановлението.

В събота кабинетът обсъди с бизнеса и синдикатите тема, като всяка една от страните даде свои предложения за промяна. Има принципна подкрепа за обявната от държавата мярка, но и работодатели, и синдикати имаха сериозни забележки.

Междувременно днес вицепремиерът Дончев отиде с началника на Националния щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски в сградата на Светия синод. Те разговаряха с висшия клир по повод предприеманите мерки за ограничаване разпространението на коронавируса у нас. Много хора се притесниха, че у нас продължават богослуженията, което е предпоставка за събиране много хора на едно място.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3180  ЮНЕСКО: Над милиард и половина души не посещават образователни занятия поради карантина ЮНЕСКО: Над милиард и половина души не посещават образователни занятия поради карантина  Индийци се самоизолираха на дърво Индийци се самоизолираха на дърво  Даниел Панов: Доброволческият труд ще бъде канализиран Даниел Панов: Доброволческият труд ще бъде канализиран
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР