В извънреден брой на Държавен вестник са обнародва приетите от

...
В извънреден брой на Държавен вестник са обнародва приетите от
Коментари Харесай

Извънреден брой на Държавен вестник обнародва актуализацията на бюджета и извънредното положение

В извънреден брой на Държавен вестник са обнародва приетите от парламента промени в Закона за извънредното положение и актуализацията на Бюджет 2020, в брой 34, от дата 9.4.2020 г.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4777
Официалното издание на Република България излиза два пъти в седмицата – във вторник и в петък. Съдържанието на вестника се обявява ден по-рано.



NOVINI.BG припомня, че на 06.04 тази година Парламентът прие на второ четене актуализацията на държавния бюджет за 2020 г. Промените предвиждат дефицит в края на годината от 3,5 млрд. лева и увеличаване на тавана за поемане на държавен дълг от 2,2 млрд. на 10 млрд. лева. Променената бюджетна рамка и новият таван на държавния дълг бяха одобрени с гласовете на ГЕРБ, " Обединени патриоти ", ДПС, " Воля " и независими депутати. " Против " бяха само от БСП.

Окончателно - правителството може да изтегли до 10 млрд. нов заем заради COVID-19



На 3 април тази година депутатите приеха, след дълги разисквания, удължаването с месец на извънредното положение заради разпространението на коронавируса. Така противоепидемичните мерки и ограниченията продължават до 13 май. Всички парламентарни групи с изключение на БСП гласуваха " За " удължаване на извънредното положение.

Удължиха срока на извънредното положение

По време на разискванията имаше предложение срокът да бъде удължен до 30 април, но това не бе прието.



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4777  Без наличие на миряни на литургиите за Великден и в Румъния Без наличие на миряни на литургиите за Великден и в Румъния  Доц. Мангъров изясни при какви условия ще бъдем предпазени при нова вълна на ковид Доц. Мангъров изясни при какви условия ще бъдем предпазени при нова вълна на ковид  Шефката на ЕЦБ: Проявявайки взаимност, ние служим на ползите си Шефката на ЕЦБ: Проявявайки взаимност, ние служим на ползите си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР