Ваксината срещу COVID-19, разработвана от Университета в Оксфорд, е безопасна

...
Ваксината срещу COVID-19, разработвана от Университета в Оксфорд, е безопасна
Коментари Харесай

Учени разработиха ефикасна ваксина срещу COVID-19

Ваксината срещу COVID-19, разработвана от Университета в Оксфорд, е безопасна и " обучава " имунната система срещу вируса. Това става ясно от първите клинични изпитвания, резултатите то които бяха публикувани днес в авторитетното научно списание " Лансет ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10609
Ваксината е била поставена на 1077 души, които са образували антитела и бели кръвни клетки, които се борят срещу коронавируса.

Резултатите са изключително обнадеждаващи, но още е твърде рано да се каже дали ваксината осигурява пълна защита. По-мащабни изпитвания вече са в ход, обясниха от Оксфорд.

Обнадеждаващи резултати от разработваната в Оксфорд ваксина за COVID-19
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10609  Експерт: В морето не можете да се болестите с ковид Експерт: В морето не можете да се болестите с ковид  Лондон изпадна като туристическа дестинация от топ 10 на европейските градове Лондон изпадна като туристическа дестинация от топ 10 на европейските градове  Ново лекарство понижава доста риска от развиване на тежка форма на COVID-19 Ново лекарство понижава доста риска от развиване на тежка форма на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР