В Норвегия ще бъде разрешено събирането на до 50 души

...
В Норвегия ще бъде разрешено събирането на до 50 души
Коментари Харесай

От 7 май на обществените места в Норвегия се разрешава събиране на до 50 души

В Норвегия ще бъде разрешено събирането на до 50 души на обществени места и това ще влезе в сила от 7 май, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6829
В страната епидемията от коронавируса изглежда под контрол.

Това разхлабване на ограничението за събиране на повече хора на публични места ще позволи и подновяването на малки културни събития, като концерти, театри и кино, но ще има условие на тях да се спазва минимална дистанция от един метър между участниците и ще следи за това представител на властите.

Норвегия ще се отваря малко по-малко на всеки 14 дни, но ще държим под око разпространението на вируса, заяви норвежкият министър на здравеопазването Бент Хьойе. Ако тенденцията се запази положителна в страната, на 15 юни може да бъде разрешено събирането на до 200 души на публични места.

Норвегия предлага временни данъчни облекчения за петролните компании

Спортовете, в които има физически контакт, остават забранени. Същото е в сила и за културните и спортните прояви с над 500 души. Те остават забранени до 1 септември.

Властите намалиха от 2 на 1 метър дистанцията, която трябва да се спазва между хората на публични места.

Освен това общинските власти в Осло разрешиха от 6 май отново да се продава алкохол в заведенията, сервиращи храна. Това беше забранено на 21 март заради много нарушения на предпазните мерки.

В Норвегия вече бяха отворени детските ясли и градини на 20 април, а после и училищата за най-малките на 27 април.

В страната има 7710 случая на зараза и 204 смъртни случая, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6829  PCR лаборатория проработи в МБАЛ - Разград PCR лаборатория проработи в МБАЛ - Разград  Рекорден спад на инфектираните с COVID-19 в Италия Рекорден спад на инфектираните с COVID-19 в Италия  В Чили е регистриран рекорден брой заразявания с COVID-19 за денонощие В Чили е регистриран рекорден брой заразявания с COVID-19 за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР