В Бургас има осигурени тестове за наличие на коронавирус на

...
В Бургас има осигурени тестове за наличие на коронавирус на
Коментари Харесай

Какво се случва в Бургас с разпространението на коронавирус?

В Бургас има осигурени тестове за наличие на коронавирус на служителите на Бърза помощ. Те са приблизително 100 души – медицински и немедицински персонал. На два пъти през следващите дни ще им бъдат направени PCR тестове, за да се установи има ли положителни проби при тях. Това стана ясно след заседание на Общинския оперативен щаб.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4206
" Взехме решение да се обезпечат и петте диализни центъра на територията на област Бургас, държавни и частни, защото 200 пациенти ползват техните услуги постоянно. Заради високия риск от заразяване на медицинския персонал, а той е изключително ограничен и често в пенсионна възраст, решихме изцяло да ги обезпечим с предпазни материали и дрехи ", заяви кметът Димитър Николов.

Горанов: Рано е България да мисли за финансиране от МВФ заради Covid-19

24 са установените с ковид инфекция за Бургас. Последният случай, това е ученик - син и контактен на 22-рия пациент от Карнобат.

Междувременно комисар Сотиров от ОД на МВР докладва, че продължава контролът върху лицата, поставени под карантина.

" Значително спада тяхната бройка и това позволява да бъдем по-чести в проверките и вече едно лице може да бъде проверявано по 2 пъти на ден. Вече активно използваме и видеонаблюдението за установяване събирането на лица в парковете, градините и спортните площадки, които са в заповедта. За последните 24 часа имаме 7 съставени такива акта и установени 5 случая на лица, неспазили условията на карантина. Засилваме мерките, защото преди час ми докладваха нещо, което е недопустимо - в помещение 11 човека се събрали и играят карти. Ще бъдат съставени актове на всички тях и съответно утре преписката ще бъде докладвана в Районна прокуратура - Бургас ", каза той.



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4206  Психичното здраве на домашните любимци може да пострада в режим на самоизолация Психичното здраве на домашните любимци може да пострада в режим на самоизолация  ОАЕ удвояват проекта в поддръжка на стопанската система против резултата от COVID-19 ОАЕ удвояват проекта в поддръжка на стопанската система против резултата от COVID-19  Германия регистрира трети следващ спад на новозаразените с ковид за ден Германия регистрира трети следващ спад на новозаразените с ковид за ден
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР