Броят на заразените с коронавирус по света надмина 1 милион,

...
Броят на заразените с коронавирус по света надмина 1 милион,
Коментари Харесай

Броят на заразените с COVID-19 по света надмина един милион

Броят на заразените с коронавирус по света надмина 1 милион, а над 50 000 души са починали, показва преброяване, направено от университета " Джонс Хопкинс ", предаде Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3861
Епидемията постави под ключ цели страни и доведе до спиране на икономиките имр допълва БТА.

Реалният брой на умрелите и заразените се смята, че е още по-голям, тъй като много леки случаи изобщо не стигат до знанието на здравните власти, има недостиг на тестове и подозрения, че някои страни прикриват реалния брой на заразените и починалите, отбеляза АП.

В САЩ има най-много случаи, над 20 процента от всички болни от COVID-19 по света. Следват Италия, Испания и Китай. Германия се нарежда на пето място с близо 80 000 потвърдени случая, предаде ДПА.

В Италия има над 13 000 смъртни случая, докато в Испания броят на починалите надхвърли 10 000. В САЩ, където заразата плъзна масово по-късно, отколкото в Европа, жертвите до момента са над 5000.

Над 200 000 души са оздравели от болестта, 75 000 от които в Китай, където бе установен първият случай за заразен с вируса в края на миналата година, предаде Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3861  Точно в 19 страни по света няма нито един регистриран случай на COVID-19 Точно в 19 страни по света няма нито един регистриран случай на COVID-19  Девет членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации желаят съвещание поради ковид Девет членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации желаят съвещание поради ковид  Във Велико Търново бе изписана пациентка, инфектирана с ковид Във Велико Търново бе изписана пациентка, инфектирана с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР