Бразилия вече е на пето място в света по брой

...
Бразилия вече е на пето място в света по брой
Коментари Харесай

Бразилия в топ 5 в света по брой смъртни случаи от коронавирус

Бразилия вече е на пето място в света по брой смъртни случаи на хора с коронавирусна инфекция, като изпревари в тази тъжна класация Испания, съобщиха Ройтерс и Франс прес, позовавайки се на най-новите данни на бразилското здравно министерство. На първите четири места по този показател са САЩ, Великобритания, Италия и Франция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8699
За последните 24 часа в Бразилия са регистрирани 1124 нови смъртни случая от вируса и 26 928 новозаразени. С тях общо починалите стават 27 978, а заразените - 465 166, предаде БТА.

Над хиляда смъртни случая от коронавирус в Бразилия за 24 часа

Най-голямото огнище на разпространение на инфекцията в Бразилия е югоизточният щат Сао Паулу и едноименната му столица, в чиято агломерация живеят над 21 милиона души. В този район има над 101 хиляди заразени и повече от 7,2 хиляди починали, предаде ТАСС.

Бразилското здравно министерство прогнозира, че ситуацията с коронавируса ще се стабилизира в началото на юли, а през август ще започне постепенно намаляване на темповете на разпространяване на заразата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8699  Девети следващ ден под 100 смъртни случая от ковид във Франция Девети следващ ден под 100 смъртни случая от ковид във Франция  Д-р Александър Симидчиев: Ще има и втора, и трета вълна на COVID-19 Д-р Александър Симидчиев: Ще има и втора, и трета вълна на COVID-19  Опозицията в Швеция изиска основаване на комисия, която да проверява по какъв начин се е справила страната с COVID-19 Опозицията в Швеция изиска основаване на комисия, която да проверява по какъв начин се е справила страната с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР