Болница в Стара Загора е отказала прием на малко дете

...
Болница в Стара Загора е отказала прием на малко дете
Коментари Харесай

Болница в Стара Загора върна дете със задух

Болница в Стара Загора е отказала прием на малко дете със задух посреднощ. Това става ясно от писмен отговор на здравното министерство, след въпрос на Dariknews.

От МЗ уточняват, че липсват данни детето да е било с установена COVID-инфекция.

Пръв за случая съобщи директорът на Изпълнителна агенция „ Медицински надзор “ д-р Георги Деянов. Той е възмутен от случая. По думите му тече проверка за отказана медицинска помощ на малко дете със задух.



„ Има становище, което е публикувано на сайта на агенцията – COVID-19 не може да е причина да се откаже прием на пациент. Всеки трябва да бъде приет “, коментира той.

От здравното министерство съобщават, че със заповед на изпълнителния директор на Агенцията е възложена проверка, която се извършва в момента за изясняване на фактите и обстоятелствата по случая. Няма други постъпили сигнали за затруднения при хоспитализацията на деца със здравословни проблеми, добавят от там.

Д-р Георги Деянов каза още, че в много кратък срок Агенцията е получила много сигнали и оплаквания, свързани с приема в лечебните заведения. Получени са около 80 сигнала, свързани с коронавирус, и в момента текат 133 активни проверки.

Проверява се и скандалният случай, при който 72-годишен мъж с COVID-19 почина в болницата в Своге, след отказ да бъде приет в няколко болници в София.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14884  Аптеките в Търговищко срещат усложнения с доставката на нужните количества медикаменти, поради COVID-19 Аптеките в Търговищко срещат усложнения с доставката на нужните количества медикаменти, поради COVID-19  Испания вкарва наложителен негативен PCR тест за българите Испания вкарва наложителен негативен PCR тест за българите  Иран трансферира границата от 40 000 умряли от COVID-19 Иран трансферира границата от 40 000 умряли от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР