Бившият чешки президент Вацлав Клаус съобщи, че обжалва глоба, наложена

...
Бившият чешки президент Вацлав Клаус съобщи, че обжалва глоба, наложена
Коментари Харесай

Бившият чешки президент Вацлав Клаус обжалва глоба за неносене на маска

Бившият чешки президент Вацлав Клаус съобщи, че обжалва глоба, наложена му за неносене на маска на проява по случай Деня на независимостта на Чехия миналата година, съобщи БТА.

Клаус заяви, че наложената му глоба в размер на 10 000 чешки крони (около 400 евро) е " наказание за политически акт " и не почива на никакви противоепидемични основания.

На 28 октомври 79-годишният експрезидент положи цветя пред сградата на Общината в Прага и произнесе кратко слово, но докато правеше това беше без маска. Той използва речта си, за да разкритикува и противоепидемичните мерки на правителството. В Чехия е задължително да се носи маска в открити обществени пространства.

Клаус казва, че просто е упражнил правото си на свобода на словото, което е гарантирано от чешката конституция. Само преди малко повече две седмици той влезе във водещите заглавия на новините, след като се включи в демонстрация в Прага срещу противоепидемичните мерки. Клаус беше държавен глава от 2003 до 2013 г.

Между 1993 и 1998 г. беше министър-председател. В последно време той стана известен като яростен критик на единната европейска валута и като скептик по отношение на климатичните промени.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19022  " Астра Зенека " е подготвена да разгласява контракта за имунизациите с Европейски Съюз  Африканският център за надзор и предварителна защита на болесттите порица дискриминирането в акциите за имунизация против COVID-19 Африканският център за надзор и предварителна защита на болесттите порица дискриминирането в акциите за имунизация против COVID-19  Британската полиция задържа мъж, изпратил недоверчив колет във фабрика за ваксини против COVID-19 Британската полиция задържа мъж, изпратил недоверчив колет във фабрика за ваксини против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР