Аржентина ще удължи до 28 юни срока на карантинните мерки

...
Аржентина ще удължи до 28 юни срока на карантинните мерки
Коментари Харесай

Аржентина продължава коронавирусната карантина

Аржентина ще удължи до 28 юни срока на карантинните мерки в засегнатите от новия коронавирус големи градове, докато районите без нови случаи на заразяване ще спазват само мерки за физическо дистанциране, обяви президентът Алберто Фернандес, цитиран отАФП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8922
" Ще има два типа карантина в борбата с епидемията от новия коронавирус ", каза Фернандес на пресконференция. " Едната ще е изолационна карантина, а другата - за социално дистанциране ", каза той.

45-милионната Аржентина е регистрирала над 20 000 заразени с COVID-19, в това число 608 починали.

" Агломерацията на Буенос Айрес и нейните 14 милиона жители, която е най-гъстонаселеният район в страната, остава най-засегната от епидемията с над 85 процента от случаите на заразяване ", уточни губернаторът на едноименната провинция Аксел Кисильоф.

Според аржентинския президент няма значително разпространение на вируса в 18 от 24-те провинции на страната и там ограничителните мерки ще бъдат смекчени с възобновяването на много дейности.

Коронавирусът продължават да превзема Латинска Америка

Само масовите събирания, спортните прояви и концертите остават забранени в цялата страна.

Икономическото положение на Аржентина, която е в рецесия от 2018 г., се влошава със санитарната криза, като прогнозите са за спад на брутния вътрешен продукт между 7 и 10 процента.

В Аржентина карантинни мерки бяха въведени на 20 март, но властите на някои общини и провинции вече получиха разрешение да ги смекчат, особено в районите с малък брой заразени.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8922  Започна 80-часовата карантина в Скопие поради растежа на случаите на COVID-19 Започна 80-часовата карантина в Скопие поради растежа на случаите на COVID-19  Кметът на Сърница: Имаме 13 дейни случая на COVID-19

Кметът на Сърница: Имаме 13 дейни случая на COVID-19  Според формалните данни към 09.00 ч. има нови 34 инфектирани с COVID-19, само че единствено 223 теста Според формалните данни към 09.00 ч. има нови 34 инфектирани с COVID-19, само че единствено 223 теста
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР