Агресия в градския транспорт заради липса на маска. След забележка

...
Агресия в градския транспорт заради липса на маска. След забележка
Коментари Харесай

Агресия в автобус след забележка за маска

Агресия в градския транспорт заради липса на маска. След забележка на гражданка, мъж без маска я плюе и удря. Това е поредният инцидент в транспорта заради Коронавирус ситуацията.

Инцидентът е станал в столичния автобус 84 на спирка " Орлов мост " в посока центъра, разказва Албена Павлова оред БТВ.

“Един господин, който си държеше маската на брадичката, отидох и го помолих да си сложи маската, той каза, че няма да си я сложи. Ако ще умира, да умирал. Аз му казах, че в случая просто някой друг ще умре, нали. Реших, че просто трябва да му направя снимка и да я изпратя до органите. Започнаха обиди. Аз му казах, че е човек с половин мозък, той дойде до мен, свали ми качулката и ме наплю “, казва Албена.



При повторен опит да направи клип на слизане от спирката мъжът я ритнал в крака и избягал, разказва още пострадалата и сигнализира на МВР.

От Столичната община заявиха, че е трудно да следят за хора без маска навсякъде, но поискаха часа на инцидента и превозното средство, за да проверят случая. Тепърва предстои да ставаме свидетели на подобни конфликти, прогнозира психологът Младен Владимиров.

Те са между вярващия и невярващия в защитата на маските срещу вируса.

„ Това е неговият бунт срещу системата, много вероятно, този човек мисли, че това е световен заговор, че това е измислено, че такива случаи няма вижда я нея и той насочва гнева си директно, защото иначе другото е един вид гняв, който не знаеш къде да адресираш и можеш да псуваш телевизора, можеш да пишеш гневни неща по форумите, и тука тази идва и тя директно се сблъсква, тя влиза в конфликт с неговите вярвания “, обяснява психологът Младен Владимиров.

Лек срещу това напрежение е принципът – вярвай, в каквото искаш, но спазвай правилата, защото живееш в общество, съветва психологът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13945  Над 200 са умрелите в резултат на COVID-19 в Италия за последното денонощие Над 200 са умрелите в резултат на COVID-19 в Италия за последното денонощие  Няма кревати и медици в столичните лечебни заведения Няма кревати и медици в столичните лечебни заведения  Липсата на витамин D е сериозна при инфектираните с COVID-19 Липсата на витамин D е сериозна при инфектираните с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР