104-годишна жена е връзвана за ръцете и краката и не

...
104-годишна жена е връзвана за ръцете и краката и не
Коментари Харесай

Връзвана ли е 104-годишна пациентка в болница във Видин?

104-годишна жена е връзвана за ръцете и краката и не е получавала храна , до момента в който е лекувана в болница във Видин . Това са изказванията на нейните близки. От болничното заведение са отказали да бъде с компаньон, макар че дамата е 96% неработоспособен с ТЕЛК. Причината – нямало места. Свижданията по време на лечениете не са били разрешени.

Възрастната жена постъпва в отделението по вътрешни заболявания на 17 април. При изписването, нейна родственик вижда, че едната й ръка е вързана за болничното легло . У дома роднините й виждат синини към китките и глезените .

Внукът на потърпевшата Емил Трифонов описа за случилото се в ефира на „ NOVA “.  Според него дамата се е оплакала , че в лечебното заведение е била връзвана и не е получавала храна .

Д-р Богдан Томов , заместник-директор на лечебното заведение, отговори на обвиняванията, че по време на лекуването, пациентката е била психомоторно възбудена и са взети ограничения за краткотрайно физическо ограничение. Според него сниманите кожни промени най-вероятно се дължат на кожни и трофични промени , свързани с тежки съпътстващи болести . Единствено едната ръка на дамата е била мобилизирана по време на венозната система. Специалистът е безапелационен, че на болната е извършено лекуване по медицински стандарт и няма метод да не е получавла храна.

Прокурор Кирилова: Петър Петров-Еврото е имал желание да ме залее с киселина

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР