102-ма души са били с подправени документи за получаване на

...
102-ма души са били с подправени документи за получаване на
Коментари Харесай

102-ма са представили фалшиви документи за българско гражданство през 2023 година

102-ма души са били с подправени документи за приемане на българско поданство по генезис през 2023 година. Министерството на правораздаването е изготвило общо 11 сигнала до основния прокурор и Софийската градска прокуратура. От началото на мандата на министър Атанас Славов са изпратени 8 сигнала за 78 лица.
През последните години 3738 преписки са извадени за осъществяване на спомагателни инспекции по отношение на истинността на документите за българско поданство посредством консулските ни служби в чужбина до съответните задгранични органи и до Националния институт по криминалистика.
От справката се вижда, че в интервала от 1 януари 2018 до 7 февруари 2024 година 6261 жители на Русия са поискали да получат българско поданство. Придобили са го едвам 1431 души. Гражданство се придобива, в случай че лицето има български генезис и/или родител с българско поданство.
Прави усещане, че от някогашните руски републики най-вече украинци или 8555 души са придобили българско поданство през тези повече от шест години. Следват жителите на Молдова, които са 5966. Общо 203-ма души от останалите някогашни руски републики - Беларус, Армения, Азербайджан, Грузия, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан и Латвия - също са получили българско поданство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР