1000 нови работни места ще се открият в новата фабрика

...
1000 нови работни места ще се открият в новата фабрика
Коментари Харесай

Министър Пулев посети водещ производител на е-велосипеди в Пловдив, сертифициран с клас А за инвестиция

1000 нови работни места ще се открият в новата фабрика за 120 млн. лева.на „ Пиерер & Макском Мобилити “

Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев посети индустриалната база на „ Макском “ в Пловдив. Българската компанията е измежду най-големите производители на колела в Европа с потенциал от над 400 000 бройки годишно.

На среща със притежателя Максим Митков бяха разисквани бъдещите проекти на предприятието и построяването на новия цех за електрически колела, който също ще бъде в Тракия икономическа зона край Пловдив.    

Водещият български производител и австрийският колос „ Пиерер “ дружно строят новата фабрика. Инвecтициятa e в paзмep нa 120 млн. лева и щe paзкpиe 1000 нoви paбoтни мecтa. По проект новият цех би трябвало да е подготвен през втората половина на 2023 година, а производството да започва през 2024 година

В средата на месец май т.г. сдружението „ Пиерер & Макском Мобилити “ ООД получи документ за инвестиция клас А от Българската организация за вложения и Министерството на нововъведенията и растежа. С тази инвестиция страната ни излиза на челни места в Европа по произвеждане на е-велосипеди.  

„ Предвидено е създадените е-велосипеди и други двуколесни електрически транспортни средства да са предопределени за продажби към международния пазар “, обясниха от управлението на „ Макском “.

„ Сделката с Pierer ни отличи като непрестанно разрастваща се компания. Отговаряме на възходящото търсене и динамичността на пазара “, разяснява Максим Митков и добави, че даже по време на коронавирус пандемията е запазил всичките си чиновници. По думите му се следи все по-голям интерес към е-байкове на непознатите пазари.  Министър Пулев поздрави мениджмънта на пловдивската компанията, че са се утвърдили като европейски водач в производството на колела и не стопират да развиват активността си с новаторски решения, роботизация и въвеждане на най-нови софтуерни практики. На срещата в „ Макском “ участва и инж. Пламен Панчев, създател на Тракия икономическа зона.

Припомняме, че във вторник, по време на визитата си в Тракия икономическа зона, министър Пулев разгласи, че и друга компания „ Лидер 96 “ влага 50 млн. лева в нов цех за електрически колела. Предвижда се разкриването на още 330 нови работни места.

По думите му, в развой на узаконяване от Българската организация за вложения в Пловдив и региона са 4 капиталови плана на обща стойност 42,5 млн. лева с капацитет да разкрият 224 нови работни места. Инвестициите са в произвеждане, а фирмите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР