1000 лв. за застраховка „Гражданска отговорност” не са плашило. Това

...
1000 лв. за застраховка „Гражданска отговорност” не са плашило. Това
Коментари Харесай

1000 лв. за „Гражданска отговорност” не са плашило, смята застраховател

1000 лева за застраховка „ Гражданска отговорност” не са чучело. Това е и ролята ни – да предупредим политиците и потребителите за това какво може да се случи и какви може да са последствията от смяната в правната среда, която настъпи при нас с тълкувателното решение на Върховен касационен съд. Това разяснява пред Нова телевизия Константин Велев, член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.

„ До това решение правосъдната процедура от десетилетия беше относителна непрекъсната. Обезщетяваха се единствено най-близките. С разширението на кръга с лицата, които имат право на такива компенсации, това няма по какъв начин да не се отрази на цената на застраховката”, разясни той.

Според данни на Комисията за финансов контрол целият пазар губи от застраховка „ Гражданска отговорност”.

„ Досега застрахователите успяваха да компенсират загубите с другите артикули, които оферират. Оттук нататък обаче обстановката ще бъде друга и при новите компенсации, които се чака да се заплащат, плановете демонстрират едно доста съществено нарастване на плащанията”, посочи Велев, допълвайки, че те ще се умножат в пъти.

При новия кръг родственици се чака приблизително да се обезщетяват по шест души.

„ Ние нямаме интерес от трагични събития на застрахователния пазар. Длъжни сме обаче да предупредим обществото, че всяко едно решение на страната има своите пазарни резултати. Когато не се държи сметка за икономическия резултат от едно такова решение, се случват сходни неща”, сподели още Константин Велев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР