1000 лева глоба за подадени неверни обстоятелства чрез националния телефон

...
1000 лева глоба за подадени неверни обстоятелства чрез националния телефон
Коментари Харесай

Излъгал жена си, изхарчил парите, инсценирал обир

1000 лв. санкция за подадени погрешни условия посредством националния телефон 112 ще би трябвало да заплати 43-годишен гражданин на Горна Оряховица, който се оказа на подсъдимата пейка в Стара Загора по дело за скълъпен грабеж.

През 2015 година брачната половинка на въпросния Светлозар С. изтеглила банков заем от 18 000 лева, които му дала, с цел да ги влага частната си компания. Наместо да стори това мъжът похарчил парите за персонални потребности с вярата, че това ще остане неусетно от фамилната половинка. През 2017-а фамилията решило да си купи ново жилище, само че заради липса на задоволително свежи пари брачната половинка настояла дефицитът да бъде затрупан от изтегления заем. Изпаднал в неловка обстановка да изяснява с късна дата по какъв начин, за какво и защо е похарчил сумата мъжът решил да инсценира грабеж. Избрал за постановката нощта на 12 юли 2017-а, като от землището на старозагорското село Ракитница позвънил на телефон 112 с обясненията, че е станал жертва на пътни грабители, които съумели да му завлечен 20 бона.

Пред пристигналите на „ местопроизшествието “ проверяващи служители на реда от Второ районно управление (на МВР) – Стара Загора горнооряховецът на няколко пъти сменял версията за „ грабежа “: развеждал криминалистите по нивите и шубраките, където сякаш се разиграла персоналната му покруса, до момента в който на финала вдигнал ръце и признал истината за профуканите пари.

Изправени пред алтернативата да пратят пройдохата за 2 години в пандиза или да го оставят на милостта на брачната половинка, старозагорските съдии предпочели да му наложат единствено санкция. За това решение съдействали както чистото правосъдно минало на Светлозар С. по този начин и откровеното му разкайване в залата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР