1000 километра пътува българинът Велин Георгиев, за да избяга от

...
1000 километра пътува българинът Велин Георгиев, за да избяга от
Коментари Харесай

Велин пътува 1000 км, за да избяга от вируса-убиец

1000 километра пътува българинът Велин Георгиев, с цел да избяга от вируса – палач в китайската провинция Хубей. Тя и най-много град Ухан в нея са епицентърът на болестта от смъртоносния ковид, който към този момент взе живота на над 100 души и разболя повече от 4 500.

Велин се оказва на към 300 км от Ухан. Той се свързва с българското посолство и с помощта на бързата реакция получава позволение за напускате на Хубей.  Това стана незабавно откакто разбрахме, че се блокират пътищата в Китай, сподели Георгиев пред бТВ.

Докато пътува за града, в който живее – покрай Шанхай, Велин вижда, че по главните автомагистрали пътуват единствено коли със специфичен режим на придвижване. Пуснаха ме и мен с помощта на разрешителното, сподели българинът който от 13 години живее в Китай. Занимава се с импорт на български виновност и ракии. В момента той е в дома си под карантина. Чувства се добре. Но целият град е под обсада.

" Коронавирусите са причинители на чести инфекции на горните дихателни пътища през зимата. Една трета от гърлобола през зимния интервал са коронавируси ", изясни в това време пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Той изясни, че почти на десетина години сме очевидци на разновидности на ковид, който става рисков.

Сегашният ковид прилична на вируса от 2002 година, който се популяризира по-лесно, само че смъртността е по-малка. Проф. Кантарджиев сподели, че у нас към този момент има искащи да се изследват за ковид. Но изясни, че с цел да се потвърди лабораторно, индивидът би трябвало да е болен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР