100 семейства от жилищен блок в Русе са заплашени да

...
100 семейства от жилищен блок в Русе са заплашени да
Коментари Харесай

100 семейства от блок в Русе заплашени да останат без ток

100 фамилии от жилищен блок в Русе са застрашени да останат без ток идната седмица поради неспособност да бъде издирен титулярът на сметката за електричество. Казусът има 10-годишна история и до този миг всички институции се оказват безпомощни.

Хората от жилищния блок на бившето общежитие Академия за обществени науки и стопанско управлени в Русе още веднъж са застрашени да останат на мрачно, откакто от енергоразпределителното сдружение "Енерго Про " изпратиха писмо до медиите, в което се споделя, че всички благоприятни условия за решение на казуса са изчерпани.

Причината за създалата се обстановка е, че шефът на компанията "Рали 2003 " – печалноизвестният в Русе предприемач Явор Блъсков, е неоткриваем, а партидата за електричеството е на негово име. Така насъбраните отговорности са за близо 50 000 лв., въпреки че живущите заплащат ток. Оказва се, че хората внасят пари по партида на балансов електромер, който регистрира входящото напрежение в целия трафопост, от който пък се зареждат и други обекти.

Ние имаме единствено един електромер. На този електромер всичко се регистрира, а тези, може би, даром минават. Заради непознати сметки ние страдаме, декларира живущ в блока, представен от БНР.

Тъй като неплащането на сметки към момента не е закононарушение, нито една институция няма право да намери титуляра Блъсков и да изиска от него решение на казуса с 200 души в блока на бившето Академия за обществени науки и стопанско управлени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР