100 млн.евро за следващите 3 години - това е предложението

...
100 млн.евро за следващите 3 години - това е предложението
Коментари Харесай

Две големи банки финансират сделката за ЧЕЗ със 100 млн. евро

100 млн.евро за идващите 3 години - това е предлагането на двете банки, които главно ще финансират посредством заеми договорката на "Еврохолд " за ЧЕЗ. Сумата ще бъде отпусната непосредствено на сдруженията на ЧЕЗ като заеми за оперативна активност, с цел да могат да извършат своята капиталова стратегия, заяви в предаването "Седмицата " на Дарик радио ръководителят на Надзорния съвет на "Еврохолд " Асен Христов. ЧЕЗ и сега извършва капиталовите си стратегии със заеми и от облагите връщат тези оперативни заеми, посочи той. Христов съобщи, че двете огромни банки-кредиторки към този момент са подписали нужните писма, с които подсигуряват обезпечаването на средствата по договорката.

Той изрази вяра, че договорката ще завърши до края на годината. Според него е тъпо, че до момента не са били направени критериите в Комисията за енергийно и водно контролиране за това по какъв начин се ревизират сходни покупко-продажби. Това трябваше да стане преди повече от година. "Сега има процедура да се разработят тези критерии, надяваме се да отговорим напълно на тях ", съобщи той.

В отговор на изказванията, че зад "Еврохолд " може да има скрити ползи и финансиране, Христов съобщи, че "Старком холдинг " е главният акционер в "Еврохолд ", в която той има 51 %, Кирил Божков - 32 на 100 и Велислав Христов - 17 на 100. Що се отнася до подозренията за политическа обязаност, Христов съобщи, че познава Цветан Цветанов и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, "но това са единствено познанства ". "Гордеем се с това, че бяхме един от първите работодатели на госпожа Караянчева. Тя работи в Кърджали, в един от заводите, беше добър конструктор, доста добър. Бяхме първите, които оценихме качествата й на уредник и 3 години беше шеф на завода. После стана народен представител и напусна ", описа Христов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР