100 млн. дози Спутник V“ е готова да предостави Русия

...
100 млн. дози Спутник V“ е готова да предостави Русия
Коментари Харесай

Ваксините се бавят. Русия готова със 100 млн.

100 млн. дози „ Спутник V “ е подготвена да даде Русия на Евросъюза, с цел да компенсира забавените доставки на към този момент утвърдените то Европейски Съюз инжекции. Медикаментът, за който Европа и Москва договарят, може да бъде обезпечен през второто тримесечие на годината, оповестиха в профила в Туитър на първата съветска ваксина, осведоми ДарикНюз.

„ След като приключи главната част от всеобщата имунизация в Русия, Фондът за директни вложения на Русия може да даде на Европейски Съюз 100 милиона дози ваксина „ Спутник V “ за 50 милиона души през второто тримесечие на 2021 година ". Ваксината е подала поръчка за утвърждение от Европейската организация по медикаментите дружно с други 14 препарата.

В момента европейските здравни управляващи изпитват голям брой проблеми по отношение на доставката на задоволително ваксини. Последната засечка е обвързвана с имунизацията на Оксфорд и AstraZeneca, откакто от компанията признаха, че няма да могат да доставят повече от 25% от дозите, обещани за първото тримесечие на годината.

Това е предиздвикало Европейската комисия (ЕК) да сътвори спешен механизъм за надзор и блокиране на износа на ваксини, създадени на територията на Европейски Съюз, за други страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР