100 дни Холивуд продължава да е в блокада заради стачката

...
100 дни Холивуд продължава да е в блокада заради стачката
Коментари Харесай

100 дни от стачката на сценаристите в Холивуд

100 дни Холивуд продължава да е в обсада поради стачката на сценаристите. През юли към тях се причислиха и актьорите. Преговорите сред двете гилдии и огромните продуцентски компании са в задънена улица.

Сценаристи и артисти желаят по-добро възнаграждение и условия, които дават отговор на новата реалност в Холивуд. Недоволството е на път да провали министър председатели и продължения на филми и сериали, само че и съществено визира и други промишлености.

Ако тези хора не се върнат до седмица-две, имаме проблем - това споделя Том Малиан, притежател на компания за химическо почистване в предградие на Лос Анджелис.

" Около 70% от работата при нас идва от студиата. Сега всички е замряло. Надявам се, че ще седнат на масата и ще договарят, тъй като завличат бизнеса ми, ситуацията и на служащи ми е зле ", съобщи Том Малиан.

Същата е обстановката във компанията за наем на лимузини на Борис Сипън.

" Сега е най-зле. Всичко върви нагоре - застраховки, цени на коли. Плащаме пари за коли, които седят в гаража и не носят облага ", добави Борис Сипън, притежател на компания за лимузини.

Флористи, кетъринг компании, шивашки компании - всички са наранени. А ежедневните протестни шествия пред огромните кино и продуцентски компании не престават.

С навлизането на стрийминг платформите, филмовите дейци към този момент не получават хонорар за всяко лъчение на продукция с тяхно присъединяване.

В същото време продуцентските компании печелят милиони. Актьорите са срещу и навлизането на изкуствения разсъдък в сектора.

" Мисля, че следствията ще дойдат доста скоро. Производството на толкоз доста продукции е спряно. Хората просто няма да има какво да гледат и слушат ", сподели още Уилям Голдман, артист и артист.

Филмовите студиа към този момент предизвестяват вложителите си за вероятни забавяния. Стачката ще се отрази и на сезона на премиите. Вече има информация, че премиите Еми за тв продукция ще бъдат пренасочени за онлайн лъчение през януари следващата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР