10 януари 1997 година е ярък, но нехубав спомен. Бяхме

...
10 януари 1997 година е ярък, но нехубав спомен. Бяхме
Коментари Харесай

Софиянски: Най-логично е третият мандат да отиде при Български възход, но с условието-без квотен принцип

" 10 януари 1997 година е ослепителен, само че нехубав спомен. Бяхме очевидци на опълчването на българи против българи. Имаше напрежение. Беше доста неприятно... Но всички тези ексцесии катализираха пътя на България в един миг ".

Това показа пред БНР Стефан Софиянски, тогава кмет на София, във връзка 26 години от щурма на Народното събрание.

По думите му тогава доста хора са излезли на улицата не политически, а екзистенциално, с цел да се борят за по-добър живот, до момента в който в този момент - с реализиран стандарт и като част от Европейския съюз, опълчването е личностно.

" Политическият хайлайф не е на равнището на нацията ни. Нацията ни има капацитет, българите сме работливи, способни, само че излъчихме един парламент, който е под достолепието на нацията. Малко съществени хора търсят идеология в политиката. Политиката е идеология. Тогава имахме ясна битка - частна благосъстоятелност, независимост на словото и печата, на ефира. Тогава стъпка по отстъпка постигнахме тези неща. Сега се загуби идеологията в политиката. Можем да имаме единствено един блян, а той е простоват - българинът през днешния ден да живее по-добре от през вчерашния ден и на следващия ден да живее по-добре от през днешния ден ".

В предаването " 12+3 " Софиянски добави, че най-логично е третият мандат да отиде при " Български напредък ", само че с изискването - без квотен принцип:

" Никакви мои, твои, непознати министри. Трябва да има екипност в ръководството и хората, които да се ангажират, да имат хубава биография в бранша, за който ще отговорят. Така ще се персонифицира отговорността доста повече. И ще може да се мисли не за съдружно, а за държавно управление на малцинството... Имам възприятието, че откогато станахме член на Европейски Съюз, нямаме съществено работещо държавно управление, съществено работещ министър-председател. Присъствието във властта не е работа, а доста работа. Постигнахме една огромна цел, по-късно заспахме ".

Според него не е редно в този момент - по времето на този стопански спад, да се вкарва еврото, защото стопанската система и елементарният човек ще получат тежък удар поради неналичието на инерция.

" Ако това стане в този момент, единственият печеливш ще е банковата система ".
 
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР