10-ти ФИЛМОВ ДЕН НА МЛАДИТЕ ЗРИТЕЛИ Гледай свободно ОНЛАЙН 3

...
10-ти ФИЛМОВ ДЕН НА МЛАДИТЕ ЗРИТЕЛИ Гледай свободно ОНЛАЙН 3
Коментари Харесай

10-ти филмов ден на младите зрители - гледай и гласувай ОНЛАЙН!

10-ти ФИЛМОВ ДЕН НА МЛАДИТЕ ЗРИТЕЛИ Гледай свободно ОНЛАЙН 3 кино лентата! Бъди част от младите киномани на Европа!
Европейската кино академия и Международният кино фестивал София Филм Фест насочат покана към младите фенове, които за поредна година имат неповторимия късмет да изберат носителя на Наградата на младата аудитория на Европейската кино академия.
На 25 април (неделя) – Филмовия ден на младите фенове през 2021 година - Домът на киното в София, част от веригата на Европа Синемас, кани младежите, които обичат кино, да гласоподават ОНЛАЙН.
Ето по какъв начин ще протече и самата самодейност:
Всеки от филмите ще бъде разполагаем в границите на ЧЕТИРИ ДНИ – от 21 до 24 април 2021, в стрийминг платформата на Festival Scope.
Всеки млад киноман сред 12 и 14 години, който е декларирал присъединяване, би трябвало да изпрати СВОИТЕ ДАННИ - име, фамилия, дата на раждане, своя е-поща, град и страна на [email protected] в период до 13 април 2021 година
Платформата Festival Scope ще сътвори ЛИЧНИ АКАУНТИ за всеки младеж, декларирал, че ще гласоподава, и те ще им бъдат изпратени на техните персонални мейли.
Само младежите, които са изгледали И ТРИТЕ ФИЛМА, ще имат ПРАВО да ГЛАСУВАТ!
* * *
ИЗБАВЛЕНИЕТО /THE CROSSING /
FLUKTEN OVER GRENSEN
Норвегия, 2020, 85 мин.
Режисьор: Йохане Хелгеланд
В функциите: Анна Софи Скархолт (Герда), Бо Линдквист-Елингсен (Ото), Самсон Стейне (Даниел), Бианка Гиларди-Хелстен (Сара), Хенрик Сигер Волдене (Пер), Люк Ниете (Херман), Юлиус Робин Вейгел (Ханс), Кари Симонсен (Вилхелмина)
* авантюристичен филм, предлага се за деца над 12 години *
ИЗБАВЛЕНИЕТО “ споделя история за смелата 10-годишна Герда и нейния брат Ото, чиито родители вземат участие в норвежкото съпротивително придвижване по време на Втората международна война. Един ден, тъкмо преди Коледа 1942 година, родителите на Герда и Ото са задържани. Братът и сестрата откриват две еврейски деца, Сара и Даниел, скрити в скришен долап в мазето вкъщи. Двамата вземат решение, че би трябвало да завършат това, което родителите им са почнали: да оказват помощ на Сара и Даниел да избягат от нацистите през границата в неутрална Швеция и да ги върнат на родителите им. „ ИЗБАВЛЕНИЕТО “ е филм за увереността, безкомпромисната преданост и огромната храброст, които дават сили даже на най-младите - децата.
ЛЕГЕНДА ЗА ВЪЛЦИТЕ / WOLFWALKERS
Ирландия-Люксембург-САЩ, 2020, 103 мин.
Режисьори: Том Мур и Рос Стюарт
С гласовете на: Хонър Нийфси, Ева Уитакър, Шон Бийн, Саймън Макбърни, Томи Тиърнън и други
Едно магическо другарство поражда в Ирландия през 17-и век. Младата Робин и нейният татко Бил, идват от Англия, с цел да прогонят вълците от локалната гора. След като ѝ е неразрешено да напуща града, Робин се измъква скрито и отива да изследва омагьосаната гора. Там се среща с Мев - диво момиче, отгледано от вълци. Чрез загадка промяна Робин се трансформира в творение, което татко ѝ е изпратен да унищожи. Настъпва време за последната борба сред глутницата вълци и жителите на града.
Филмът е номиниран за Оскар - най-хубава пълнометражна анимационна творба.
ПИНОКИО / PINOCCHIO
Италия-Франция, 2019, 125 мин.
Режисьор: Матео Гароне
В основните функции: Роберто Бенини, Федерико Иелапи
* фентъзи-приключенски филм, предлага се за деца над 12 години *
Старият дърворезбар Джепето основава дървена кукла. Но се случва нещо вълшебно - марионетката стартира да приказва, става известно, че може да върви, да тича, а също и да се храни, съвсем като останалите момчета. Джепето го назовава Пинокио и го възпитава като собствен наследник. Но на Пинокио му е мъчно да бъде добър - той елементарно се подвежда и се сблъсква с поредност от злополучия - излъган е, похитен и преследван от бандити през приказен свят, цялостен с мислени същества - от корема на гигантска риба до страната на играчките и полето на чудесата. Неговата вярна другарка, Феята със синята коса, се пробва да му изясни, че фантазията му да стане същинско момче няма да се сбъдне, до момента в който Пинокио не промени живота си.
Режисьорът Матео Гароне се влюбва в историята за Пинокио, когато е на пет години - той даже има стори-борд от това време! Неговият „ ПИНОКИО “ получи награди за грим, костюми и дизайн на продукцията, измежду които и наградата „ Давид на Донатело “ 2020.
Филмът е номиниран за Оскар за най-хубави костюм и грим.
* * *
В едно същинско европейско гласоподаване спечелилият ще бъде разгласен на гала, която ще се предава директно на специфичния уеб страница yaa.europeanfilmawards.eu.
Наградата на младите фенове се провежда и връчва от Европейската кино академия и EFA Productions с поддръжката на немския фонд Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) и Програма Творческа Европа – МЕДИА на Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР