10 сигнала за купуване на гласове са проверени по време

...
10 сигнала за купуване на гласове са проверени по време
Коментари Харесай

Намериха списъци с имена и суми за гласуване в Шекер махала, Столипиново, Куклен, Баня и Градина

10 сигнала за пазаруване на гласове са тествани по време на профилираната полицейска акция на територията на Пловдив за нарушавания на изборното законодателство.

При 8 от сигналите са открити описи с имена и суми в магазини в пловдивските квартали „ Шекер махала ” и „ Столипиново ”, в Куклен, Баня и село Градина. Останалите два са за предложение на суми против гласоподаване за избрана политическа партия.

Паралелно с това са тествани и два адреса в Кричим и други два в село Устина по информация, че се оферират пари за избор на избрана бюлетина. В хисарското село Кръстевич пък е открит бележник с вересии.

Осъществен е надзор на над 77 лица от престъпния контингент. Проверени над 55 рискови зони и места с плътно население, извършени са 10 беседи с техни водачи. Изготвени 134 предупредителни протоколи, като 11 от тях са с съответна устременост за изборите.

Обект на спецакцията са физически и юридически лица, частни адреси, магазини, заведения, заложни къщи, игрални зали, офиси за бърз заем, пунктове за изкупуване на метали, хранилища за търговия с дърва за огрев и други

Още със започване на предизборната акция са осъществени контакти със притежатели и шефове на над 220 компании и сдружения, за придобиване на данни за реализиране на т. нар „ корпоративен избор ” измежду личния състав.

Акцията започва от 6 ч. през вчерашния ден и ще продължи до привършване на изборите на 2 октомври.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР