10 партии с регистрация за изборите, които са без субсидия

...
10 партии с регистрация за изборите, които са без субсидия
Коментари Харесай

ЦИК с новини за 10 партии. Какво се случи на двама кандидат-депутати

10 партии с регистрация за изборите, които са без дотация от страната, имат право на 40 хиляди лв. за медийни пакети в идната предизборна акция, реши Централната изборна комисия, заяви БНР.

4 обединения също имат право на пакети. Две от тях - „ ВЪН ОТ НАТО И Европейски Съюз “ и „ Неутрална България “, могат да употребяват по 40 хиляди лв., а обединенията „ Левицата “ и „ Заедно “ по 30 хиляди лв., защото в състава им има по една партия със дотация от страната.
-->
Регистрираният самостоятелен претендент за депутат Веселин Марешки разполага с 5 хиляди лв., с цел да заплаща предизборни прояви в медиите.

Двама претенденти за депутати от Коалиция " Неутрална България " - Красимир Симеонов и Спас Спасов, са получили регистрация в три кандидатски листи демонстрира, инспекцията на ЦИК. Законът разрешава присъединяване единствено в 2 листи. Те са регистрирани и в трите изборни региони в София-град. С решение ЦИК анулира последната по време регистрация на двамата, тя е в 24-и избирателен регион и те остават претенденти в 23-и и 25-и многомандатни региони.  

Други трима претенденти от същата коалиция " Неутрална България “ нямат и няма да имат навършени 18 години към датата на изборите 2 ри април, сочи инспекцията. Районните комисии ще заличат дадените регистрации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР