10 милиона украинци са без ток заради продължаващите масирани въздушни

...
10 милиона украинци са без ток заради продължаващите масирани въздушни
Коментари Харесай

10 милиона украинци са без ток заради руските удари

10 милиона украинци са без ток поради продължаващите масирани въздушни удари на Русия против енергийната инфраструктура на Украйна. Това предизвика Международната организация за атомна сила да изиска от Русия да приключи всички свои дейности на територията на украинските нуклеарни обекти.

Повече от 10 милиона украинци са без електричество, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски. Особено тежко е ситуацията в Киев, акцентира той.

Националният енергиен оператор " Укренерго " разгласи удължение на спиранията на тока заради утежняване на обстановката.

Русия продължи и през вчерашния ден да обстрелва енергийни обекти в Киев, Харков, Днипро и Одеса, а украинската войска е съумяла да смъкна шест ракети и пет дрона, акцентира Зеленски.

Кремъл обоснова продължаващите ракетни удари с нежеланието на Киев да стартира мирни договаряния с Москва.

Говорителят Дмитрий Песков отхвърли концепцията за обществени мирни договаряния и добави, че при положително предпочитание Съединените щати могат да окажат въздействие върху Киев да стане по-сговорчив.

Украинският президент Зеленски разяснява и присъдите за свалянето на малайзийския аероплан над Украйна през 2014 година, когато починаха близо 300 души. Двама руснаци и един украинец бяха наказани задочно на пожизнен затвор по делото.

" Това не е решение просто за трима убийци. Русия лъга доста за тази злополука, само че все пак главните обстоятелства бяха открити. Сега са наказани изпълнителните и е сложена основата за наказание на отговорните и на по-високо равнище. Тези, които носят цялостната персонална отговорност за закононарушението на експанзия против Украйна - първичното закононарушение, породило всички останали, осъществени от руснаците от 2014 година насам. Това е нещото, без което е невероятно да предпазим света от повторението на войните като съветската експанзия против страната ни. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР