10 мъртви, след като торнадо разкъса два града в Източен Китай

...
Десет души загинаха, когато две торнада връхлетяха два града в
Коментари Харесай

Десет души загинаха, когато две торнада връхлетяха два града в източната китайска провинция Дзянсу.

Това е последното смъртоносно екстремно метеорологично събитие, което удари страната, която през последните няколко месеца се бори с тежки наводнения, както и с екстремни горещи вълни.

Петима души загинаха и четирима бяха тежко ранени от силно торнадо, което връхлетя град Сукиан в провинция Дзянсу във вторник, според държавната телевизия CCTV. Провинцията се намира на източното крайбрежие на Китай.

Повече от 400 души са преместени и над 130 къщи са разрушени в града, съобщи CCTV.

Отделно още по-силно торнадо остави петима мъртви и четирима с леки наранявания във вторник вечерта в Янченг - който се намира югоизточно от град Сукиен и на север от най-големия град в Китай, Шанхай - каза CCTV, добавяйки, че 129 души са били преместени.

Сгради, повредени от торнадото в Suqian, снимка в сряда. Сгради, повредени от торнадото в Suqian, снимка в сряда. Stringer/AFP/Getty Images

Торнадото не е обичайно в средата до края на септември в Дзянсу, но се случват редки торнада поради скорошните по-високи температури, довели до силни метеорологични условия, съобщи държавната медия Beijing Youth Daily, цитирайки метеорологични експерти.

Учените са уверени, че екстремните метеорологични явления ще стават все по-чести и по-сериозни, освен ако светът не спре да изгаря изкопаеми горива, които затоплят планетата.

Лора Падисън от CNN допринесе за този доклад

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР