10-годишното момченце, което влезе в болница след токов удар от

...
10-годишното момченце, което влезе в болница след токов удар от
Коментари Харесай

Момченцето, ударено от ток, с първи думи след кошмара

10-годишното момченце, което влезе в болница след токов удар от улична лампа на площадка за игра във великотърновското село Миндя, описа какво е претърпяло.

"Исках да се подпра на оградата, бях долу на земята. Хванах се по едно и също време за оградата и коша, ме удари мощен електрошок, от 200 и няколко волта, та даже и повече. Много се уплаших, повече, в сравнение с ме заболя ", показа детето пред NOVA.

След случая, станал в петък вечер, само че оповестен през днешния ден, момченцето не можело да спре да плаче и повтаряло на татко си, че е щяло да почине. Детето има изгаряния по ръцете, по гърдите и по краката.

След като е получило нужната лекарска помощ, през днешния ден следобяд е изписано от болничното заведение в Горна Оряховица.

Инцидентът се случва в петъчната вечер, към 21 часа, в центъра на село Миндя, пред самоделно изработен баскетболен панер. Момченцето хваща основата на стълба, която в действителност е мантинела, и го удря ток. Повече от 20 години уличната лампа в село Миндя действа без проблем. До края на предходната седмица.

"Не си припомням системата да е проверявана. Настоявам всички детски уреди да бъдат тествани, обезопасени, веселя се, че не се случи нещо по-лошо! ", разяснява пък майката на потърпевшото момче - Александра Костуркова, пред Българска национална телевизия.

"Съжалявам за случилото се. Извинявам се и на родители, и на околните на детето ", съобщи кметът на Миндя Иван Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР