10–годишното дете, което бе затисното от гума на камион по

...
10–годишното дете, което бе затисното от гума на камион по
Коментари Харесай

Стабилно е състоянието на детето, затиснато от гума

10–годишното дете, което бе затисното от гума на камион по време на игра във великотърновски парк, към този момент е нормализирано, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

След случая детето е признато във Великотърновската болница в сериозно положение, с тежка травма на черния дроб. Късно нощес лекарите са направили животоспасяваща интервенция и сега детето е настанено в реанимацията на регионалната болница във Велико Търново. Момчето е било и преди в болничното заведение, откакто е паднало неприятно от колело.

Началникът ОАИЛ МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ доктор Сибила Маринова заяви, че детето е добре, и добави: „ Стабилизирано е детето към този момент без непосредствена заплаха за живота. Детето е на 10 години с раздран черен дроб. Има контузия на гърдите, няма счупени ребра, евентуално може би контузия на белия дроб. Важното е, че животът на детето е избавен. ”

БГНЕС напомня, че тежка гума от камион или трактор затисна 10-годишно момче в късния следобяд в сряда във великотърновския парк “Дружба ”. На място незабавно дойдоха екипи на пожарната и на Спешна помощ. Огнеборците заварили, че хора от парка към този момент съумели да извадят потърпевшото момче отдолу под тежката гума и на собствен ред го поставили деликатно на носилката, която пък била поета от кола за спешна помощ.

Инцидентът стана в дъното на централния парк, на площадката за стрийт фитнес. Гумата е свободен съставен елемент от самата площадка, на която упражняват фитнес фанатиците.

След случая заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев не скри и възмущението си от неналичието на отговорност от страна на родителите. „ Аз не мога да си обясня за какво тези деца са оставени без контрол от родителите си през ваканцията. Лично аз на следващия ден ще издиря кои са родителите на това дете, защото те въпреки всичко носят отговорност за случилото се ”, съобщи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР