10-годишно момиченце от Габрово се нуждае от сложна операция в

...
10-годишно момиченце от Габрово се нуждае от сложна операция в
Коментари Харесай

10-годишно момиченце се нуждае от сложна операция в Германия

10-годишно момиченце от Габрово се нуждае от комплицирана интервенция в Германия, с цел да живее обикновено. Преслава Червенска е с вродено заболяване на гръбначния дирек – Spina bifida. На 4-месечна възраст й е направена интервенция в столична болница – пластика на гръбнака. Чаровното габровче е с хипотрофия и ограничаване на придвижванията на дясното ходило и има неврогенен пикочен мехур. Това значи, че въпреки и на 10 години, тя Преди към момента носи памперси. Впоследствие се поврежда и левият й крайник.

Предлаганата интервенция у нас е много тежка – промяна на сухожилията начело и откъм гърба, а процентът на успеваемост на интервенцията е много дребен. В Германия прогнозата е от съвсем 60%, че ще се възвърне, а в България множеството прогнози бяха, че ще остане неработоспособен за цялостен живот, споделят околните на Преси.
 
Те се свързали с професор от Германия, който прегледал детето в Австрия, където съветва два пъти годишно. " След направения обширен обзор на Преси той сподели, че би трябвало да се направи интервенция до една година, тъй като по-късно ще стартират болки в краката и тя няма да може да върви ", описват родителите на Преслава. Краката на момичето почнали към този момент да отичат в коленете и глезените. Професорът от Германия дава много положителни очаквания за интервенцията, която ще направи.

Процедурата е на стойност 22 400 евро. Все още няма планувана дата за интервенцията, тъй като в болничното заведение, в която ще бъде осъществена интервенцията, желаят да се преведе сумата 14 дни авансово. " Нямаме опция да съберем тази сума, в която са включени интервенцията и престоя на детето в болничното заведение. То ще би трябвало да носи и шини на двата си крайници. Едните са за през нощта, а другите са за денем. Нужни са и ортопедични обувки, направени в самата болница. Двете шини са 3000 евро, а обувките – 400 евро. След това ще предстоят рехабилитация в България, както и оживление “, споделят околните на детето.
 
Всеки, който желае да помогне на Преси за нейното лекуване, може да го направи на следните способи:
 Преслава Личен списък
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР