10 години след убийството на Стоян Балтов в дискотека Амнезия

...
10 години след убийството на Стоян Балтов в дискотека Амнезия
Коментари Харесай

Задържаха в ЮАР един от убийците на студента Стоян Балтов

10 години след убийството на Стоян Балтов в дискотека " Амнезия " в столичния Студентски град, през днешния ден в ЮАР е бил задържан Вили Георгиев - един от тримата, приети за отговорни за гибелта на студента.

Освен Георгиев, наказани за убийството, провокирало мощно отвращение и вълна от спонтанни митинги тогава, са  Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Тримата пребиха свиреп Балтов пред дискотеката на 5 декември, 2008 година.

Задържаният през днешния ден в ЮАР Вили Георгиев бе наказан на 18 година затвор при първичен „ непоколебим “ режим от Софийски апелативен съд. Присъдата бе доказана и от Върховен касационен съд, само че наказването не бе приведено в осъществяване, защото той съумя да избяга. В хода на издирвателните дейности е открито, че местонахождението на Георгиев е в ЮАР, оповестиха от прокуратурата през днешния ден. Още през 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правораздаването на ЮАР. На съображение на тази молба Вили Георгиев е арестуван.

Предстои разглеждане на делото на 20 август 2018 година от съда в гр. Порт Елизабет, ЮАР. След привършване на производството, министърът на правораздаването на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев в Република България, споделят още от прокуратурата.

Друг от тримата убийци - Светлозар Стоилов, към момента се търси, защото също съумя да се укрие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР