10 деца от училището в крумовградското село Токачка са в

...
10 деца от училището в крумовградското село Токачка са в
Коментари Харесай

10 деца са в кърджалийската болница с хранително отравяне

10 деца от учебното заведение в крумовградското село Токачка са в Спешно приемно поделение и евентуално са с хранително отравяне, оповестиха от кърджалийската болница. 7 деца са докарани с коли за спешна помощ в регионалния център, а 3 от родителите си, откакто се оплакали, че ги боли стомах, а някои почнали да повръщат.

" Децата са в положително общо положение. В момента ги преглеждат лекари и те ще преценяват дали да ги хоспитализират ", съобщи кметът на Крумовград Себихан Мехмед.

В селското учебно заведение имало стол, в който се хранели учениците на целодневен режим, които са 68, а през днешния ден в менюто е имало риба. На място към този момент се правила инспекция от организацията по храните.

Според Себихан Мехмед евентуално натравянето е породено от храна, употребявана отвън стола, тъй като децата с гадене и повръщане били единствено от първи, втори и трети клас и не всички. Децата от детската градина също са обядвали риба в стола, само че при тях проблем не е имало. Част от потърпевшите ученици са споделили, че са яли пица. 

След обзор е преценено, че единствено едно дете би трябвало да остане под наблюдаване в болничното заведение, а останалите са освободени за домашно лекуване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР