1. Здравей, Анелия! Нямаме търпение да се насладим на най-новата

...
1. Здравей, Анелия! Нямаме търпение да се насладим на най-новата
Коментари Харесай

Анелия Луцинова пред Woman.bg: Родната действителност е все по-малко родна, крием се зад усмивките си

1. Здравей, Анелия! Нямаме самообладание да се насладим на най-новата режисура с твое присъединяване „ Премахни от другари “! Разкажи ни повече за нея, по какъв начин се чувстваш в тази страхотна артистична компания?

- “Премахни от другари ” е нова британска комедия, сценичен дебют и за създателя Стивън Мофат, известен като сценарист и основател на Тв сериалите “Шерлок ” и “Д-р Кой ”.
Пиесата излезе с премиера януари месец тази година на Уест Енд в Лондон и доста се гордея, че единствено няколко месеца по-късно можем да я покажем и в България – на 30 юни в София. Колкото за екипа и сътрудниците, с които я реализирахме, няма да изненадам никого - доста ми е хубаво с тях - Валентин Ганев, Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Деян Ангелов-Додо, Катя Иванова и целия екип на Artvent.



2. Според теб, до каква степен историята в постановката има общо с родната реалност?

- Родната реалност е все по-малко родна, живеем в глобализиран свят, проблемите ни се уеднаквяват значително, изключително когато става дума за всемирен тематики - семейство, живот, гибел. Проблемът с това да не кажем нещо изкривено, че какво ще си помислят хората, е нещо, на което постоянно ставаме очевидци в България. В актуалното общество става все по мъчно да си пряк и да изразяваш възприятията си, все по-политически правилни сме и това от време на време ни вкарва в сложни обстановки.

3. Ти персонално по какъв начин би реагирала в сходна обстановка - като героинята си Деби или...?

- Все си мисля, че аз съм много по-директна и безапелационна от Деби, само че съм имала обстановки, в които ми е било извънредно мъчно да кажа “не ”. Имаме инстикт да се крием зад усмивките си, боязън ни е да изразим позиция, с цел да не изглеждаме груби… и въпреки всичко Деби е един от най- смелите персонажи, тя след тежък вътрешен спор съумява да каже “Достатъчно! Стига толкоз. ”



4. Колко е значимо да бъдем благи и би трябвало ли да можем да слагаме здравословни граници на добротата си?

- Не мисля, че в тази ситуация става дума за добрина, героите в пиесата по-скоро изпитват смут от пряк спор, те не желаят да са “добри ”, просто желаят да не наподобяват “лоши ”, в случай че би трябвало да боравим с тези генерални понятия.



5. Какво да чака публиката, когато дойде в залата за „ Премахни от другари “?

- Публиката може да чака една нова модерна пиеса, която изненадва и дава обстановка, в която всеки би се замислил, “ами в случай че бях аз… ”, несъмнено, поднесена с доста комизъм и уповавам се добра актьорска игра. А най-хубавото от всичко е, че след София ще я изиграем и пред публиката в Пловдив, Варна, Бургас… Ще има и още.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР