1. Разнобоят в управляващата коалиция поставя Промяната в зависимост от

...
1. Разнобоят в управляващата коалиция поставя Промяната в зависимост от
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Дилемата пред кабинета "Петков"; Каримански в разследване за банкова измама

1. Разнобоят в ръководещата коалиция слага " Промяната " според от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Алтернативата е държавното управление да падне Когато партиите в ръководещата коалиция подписваха съглашението за общо ръководство, оставиха усещане, че макар диаметралните си другия са изработили задоволително механизми, с цел да вземат решенията единно. За да показват единодушие, " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " ИТН " даже се ангажираха, че няма да внасят независимо законопроекти, а всички оферти за промени на закони ще бъдат с общо авторство - от името на болшинството. Подобна стъпка напълно обяснимо затрудни работата на Народното събрание. И четирите партии обаче твърдяха, че в името на единството на болшинството слабото движение на законодателната активност може да бъде преглътнато. И че главната цел - да е ясно кой взема решенията, е по-голяма.

До предходната неделя тези причини звучаха целесъобразно. След съдружния съвет обаче действителността е друга - на консенсус не може да се разчита и кабинетът ще би трябвало да ръководи с плаващи парламентарни болшинства. Междувременно, поредицата рецесии, с които кабинетът " Петков " се сблъска, изтласкаха на напред във времето освен разминаванията, известни на всички, само че и официално прикриваните фабрични недостатъци при съставянето на тази коалиция. А с тях стартира да проличава и заплахата от затъване в плаващите пясъци на различни болшинства в Народното събрание по идната поредност от основни решения. Алтернативата е раздробяване на обединението. 2. Въпрос за един милион: какво прави подписът на Каримански в документ за банкова машинация Безспорно основният политически въпрос от последните две седмици е ще оцелее ли ръководещата коалиция след избора на шеф на Българска народна банка. Освен че слага болшинството на първо съществено тестване с опълчването на двама излъчени от него претенденти, извади на показ и остарял случай на финансова машинация, в документите по която стои подписът на Любомир Каримански - тогава той е изпълнителен шеф на Инвестбанк, а в този момент - номиниран за гуверньор от " ИТН " (ИТН).

В продължение на към този момент седем години държавното обвиняване ревизира има ли осъществено закононарушение и казусът не е затворен, макар че поредност фалшификации са недвусмислено потвърдени. Обратното. Според електронната система на прокуратурата последното придвижване по преписката е от 18 февруари тази година, по времето, когато в Народното събрание е открита първата процедура за избор на шеф на Българска народна банка. Това за жал слага претендента на Има Такъв Народ по едно и също време пред репутационен риск и пред риска да бъде подвластен от въздействията в прокуратурата. 3. Скъпи нови F-16 след години или " използвани " в този момент? Оборудването на бойната ни авиация по стандартите на НАТО ще е обвързвано с тежки и скъпи политически решения Държавният департамент е изпратил към Конгреса на Съединени американски щати проекторешение, с което да се даде зелена светлина за евентуална договорка с България за придобиване на още осем нови изтребителя F-16 Block 70. Това излиза наяве от известие, оповестено в понеделник през нощта на уеб страницата на щатската Агенция за отбранително съдействие, която ръководи сходни процедури за трансфер на американски оръжейни системи. Противно на упованията в политическите среди, американската оферта за подобен брой бойни самолети е по-висока спрямо първия договор от 2019 година - става дума за ориентировъчна цена 1.673 милиарда $, или към 3 милиарда лева

Предложението на Съединени американски щати идва в отговор на публично кардинално питане, което българското Министерство на защитата изпрати към Вашингтон през предишното лято по време на последното служебно държавно управление, ръководено от уволнения " неутралитет в НАТО " боен ексминистър Стефан Янев. Сегашната оферта предизвика неразбиране, защото. Сумата беше преведена 100% предплатено, а бойните машини бяха оборудвани със непретенциозно въоръжение, с цел да не набъбне сметката още повече. 4. Младата българска самолетна компания GullivAir в страната на късите и дългите полети. Превозвачът стартира полети до балкански столици и разгласи проект за директна линия до Съединени американски щати В най-тежкия миг за авиацията, в който към пандемията и рестриктивните мерки за пасажерите се прибавят война, затворени въздушни пространства и скок в цените на горивата, на българска земя един нов авиопревозвач прави опити да разгърне мрежата си, и то с трансконтинентален обсег. Това е малко познатата към момента GullivAir, която тази пролет стартира да извършва полети до няколко балкански страни. Лети към този момент до Скопие и Тирана и сред София и Бургас, когато черноморското летище работи. Интересът към нея обаче беше провокиран от друго - декларираните й планове да пусне постоянна директна линия до Съединени американски щати. Или да възроди полетите от далечното минало на самолетна компания " Балкан " до Ню Йорк.
Реклама
Новината за това, че GullivAir е получила позволение за период от две години от Департамента по превоз на Съединени американски щати, пристигна преди година, като малко по-късно компанията се похвали и с позволение от Канада. Все още няма изясненост по кое време в последна сметка ще стартират полетите, само че по неофициална информация GullivAir е декларирала слотове за лятото на летище София за полети до Съединени американски щати и Канада. Подробности - в. 5. Петя Славова купи бъдещия ритейл парк Pernik Plaza. Първият мол в града публично е открит, интензивно се работи по втори ритейл парк Перник все по-категорично се еманципира от София в комерсиално отношение, откакто дълго живя в сянката й, подценяван от ритейлърите. Вече и там се образува настройка от огромни търговски площи. През седмицата се сбъдна една 12-годишна фантазия - публично беше открит Mall Pernik. Първият ритейл парк в града - Pernik Plaza, се строи от октомври 2021 година Бързо след започването, към Нова година, планът е продаден.

" Работата върви по график и ще отворим най-късно в края на септември тази година ", сподели за " Капитал ". В града има и план за втори ритейл парк - на притежателите на Technopolis и Praktiker. Един мол и два ритейл парка, които би трябвало да отворят с шест месеца отдалеченост един от различен, наподобяват задоволително за 90-хиляден град, който е на 25 км от София, а и за 120-хилядната му община.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР