1. Почиствайте редовно пералнята машина Редовно почистената пералня, понижава риска

...
1. Почиствайте редовно пералнята машина Редовно почистената пералня, понижава риска
Коментари Харесай

С тези прости трикове, прането ви винаги ще мирише чудесно

1. Почиствайте постоянно пералнята машина

Редовно почистената пералня, намалява риска от плесен, като можете да ползвате или специфичен препарат или да опитате единствено с оцет и сода. Също по този начин можете да пуснете и цикъл с белина и по този начин сигурно тя ще е добре почистена.

2. Оставете вратата на пералнята отворена

Най-добрият метод да поддържате пералнята чиста, е като държите малката врата отворена, с цел да може да се проветрява. Добрата циркулация на въздуха и светлината са от голямо значение, за попречване на мухъла.



3. Перете на висока температура

Себумът от кожата, попада върху облеклата и провокира петна и неприятна миризма, а най-хубавият метод да се отървем от тях е, като перем на висока температура от най-малко 60 градуса.

4. Изберете верния препарат и вярното количество

Много облекла не разрешават пране на температура по-висока от 40 градуса и по тази причина е добре да изберем мощен и сигурен препарат за пране, който да може да се оправи с всички замърсявания и неприятни миризми.

5. Не отлагайте да изперете прекомерно нечисти облекла

Не дръжте облеклата в коша за пране прекомерно дълго време, тъй като по този начин и петната, и миризмите се просмукват дълбоко в тях и колкото повече време минава, толкоз по-трудно става да бъдат изпрани и почистени.

6. Предварително накисване
3 метода да върнете формата на разтегления при пране пуловер
Дрехите елементарно могат да се разтеглят при пране. Случва се неопитни домакини да пуснат нещо в пералната машина, само че в това време не глед...
Прочети повече
Можете да накиснете авансово облеклата си, като сложите малко перилен препарат в един леген и по-късно да ги пуснете в пералнята. Също можете да разтворите 1-2 супени лъжици сода още веднъж в леген и да накиснете облеклата за една нощ, а след това да ги изперете. Това сигурно ще победи неприятната миризма.

7. Не претоварвайте пералнята

Машината не би трябвало да е прекомерно цялостна, което значи не повече от 3/4 от размера и не би трябвало облеклата да се тъпчат вътре, тъй като имат потребност от повече място за свободно придвижване и търкане.

8. Отделете време за ръчно пране

Може би не е най-веселото занятие, само че несъмнено ръчното пране прави страхотна работа при неприятните миризми. Стига да ги оставите накиснати в сапунена вода най-малко зас, а след това да ги сложите в пералнята.
Защо да държите торбата с перилен препарат в тоалетната
Не постоянно е допустимо незабавно да се дефинира мястото за предпазване на праха за пране в дома, изключително в случай че купувате огромни опаковки от 12...
Прочети повече
9. Изсушете прането незабавно

Когато прането седи мокро, то се вмирисва и има огромен късмет да мухляса. Дрехите имат потребност от бързо изсушаване, без значение дали на сушилник, на открито или в сушилня, въпреки да е най-полезно, когато времето го разрешава, да бъдат изсушени на слънце, въздух и вятър.



10. Уверете се, че прането е изцяло изсъхнало

Никога не прибирайте влажно пране, тъй като то подготвя появяването на бактерии, плесен и доста неприятни миризми. Винаги проверявайте дали е изцяло изсъхнало преди да го сгънете и пъхнете в шкафа или дрешника.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР