1. Определение за селянин“ – човек от малко населено място. 1.

...
1. Определение за селянин“ – човек от малко населено място.
1.
Коментари Харесай

Разкрити са 6 тънки разлики между селянин и селяндур! Вижте кои са те

1. Определение за „ селяндур “ – човек от малко обитаемо място.
1. Определение за „ селянин “ – човек, който може да живее на всички места. Обикновено населява следни и огромни градове. Не и на село, тъй като там няма кой да го търпи.
2. Селянинът е трудолюбив. Изкарва си прехваната с неотклонен и почтен труд. Радва се, когато има работа. Държи се добре със свои сътрудници и другари.
2. Селяндур – мързи го, обича „ далаверата “. Гледа да скатава, да си потегля по-рано, обича да прецаква страната, щото нищо не му била дала.
3. Селянин – чист човек. Пази природата, не хвърля отпадъци.

Дава боклуците на животните като храна.
3. Селяндур – безусловно прасе. Хвърля боклука където свари, най-много от прозореца на колата си. Не обича да слиза до кофата за отпадък и си хвърля отпадъците от прозореца. Не би трябвало да му се прави забележка за това, щото се изнервя и от време на време е допустимо да налети на пердах.
4. Селянин – макар, че му е неприятно, върви да си заплаща налозите и сметките. Ругае страната, само че въпреки всичко заплаща. Декларира всичко, което се сети, че има.
4. Селяндур – той е над нещата. Никога нищо не заплаща. Текат му лихви върху всичко, има над 10 санкции от КАТ. Обича да краде ток и вода от комшиите, с цел да пести.
5. Селянин – приказва разбираемо и просто. Ако заживее в огромния град се научава да приказва вярно до една година.
5. Селяндур – продължава да си приказва по този начин, както когато е бил на село. Гордее се с диалекта си и ненавижда да го поправят всякакви хора.
6. Селянин – обича да се радостни, да е душата на купона. Ходи по сватби, само че чества фамилните празници вкъщи.
6. Селяндур – надува чалгата до сутринта, без да му пука, че някой може би спи и на другия ден е на работа. Полицията идва, а той упреква глупавите си съседи, че я викат за нищо. Има и различен вид: метка гюбеци в кварталната механа, пие и налита на пердах на хората, които го гледат „ неприятно “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР