1 март, 19.00, Основна сцена - Симфоничен концерт с диригент

...
1 март, 19.00, Основна сцена - Симфоничен концерт с диригент
Коментари Харесай

Варненската опера с интересни творби в дните около Националния празник

1 март, 19.00, Основна сцена - Симфоничен концерт с диригент и композитор Емил Табаков. Световна премиера на Адажио за струнен оркестър и Варненска премиера на Концерт за маримба, вибрафон и оркестър от Емил Табаков

2 март, Сцена Филиал, 16.00 - " Приключения рискови със герои сладкогласни ", мюзикъл от Н. Йорданов и Х. Агасян

7 март, 19.00, Основна сцена - " Кой е Големанов ", мюзикъл от Г. Костов и И. Сиромахов. Премиера за България

В дните към Националния празник на България Театрално-музикален продуцентски център Варна ще сервира на своите фенове забавни произведения от български създатели, измежду тях международна, българска и варненска премиера.

Държавна опера Варна кани още в първия мартенски ден на специфичен симфоничен концерт под знака на огромния български диригент и композитор Емил Табаков. Варненската аудитория ще има достойнството да приветства, под неговата диригентска палка, международната премиера на неговото " Адажио за струнен оркестър “, написано през 2015 година. Премиерно за Варна ще прозвучи " Концерт за маримба, вибрафон и барабан “, композиран от Емил Табаков през 2016 година Маестро Табаков е дирижирал този концерт за пръв път предходната година в Габрово, само че в този момент той ще бъде показан в целия си искра с огромен симфоничен оркестър и солист нашумелия млад перкусионист Мирослав Димов

Сюитата из балета " Лебедово езеро “ от П. И. Чайковски също е част от този концерт, който безспорно ще бъде едно от огромните симфонични събития за варненската музикална сцена през годината.

В очакване на концерта, няма по какъв начин да не си напомним овациите и продължителните овации, с които приключи миналогодишният февруарски концерт на Маестро Табаков във Варна. А оркестрантите се подредиха на опашка, с цел да му благодаря персонално за удоволствието да музицират под неговото дирижиране.

На 2 март Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров “ ще забавлява деца и възрастни с безконечния мюзикъл " Приключения рискови със герои сладкогласни “ по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян. Майсторството и удоволствието, което актьорите влагат в постановката на режисьора Костадин Бандутов и сценографката Даниела Николчова, бе високо оценено и от столичната аудитория по време на неотдавнашния февруарски гастрол. И там, както на всеки варненски театър, феновете пригласяха на онази оптимистична песничка, трансформирала се в емблема на мюзикъла: " Ако от време на време ти дотежи от непознати обиди и непознати неистини, ти не замлъквай, ти не тъжи - безшумно и просто мислено си кажи: Светът е прекрасен, светът е превъзходен, светът има потребност от моята ария. "

На 7 март идва ред за българската премиера. И това е първата премиера за 2019 година на Държавна опера Варна с най-новия български мюзикъл " Кой е " Големанов? “, основан по поръчка на ТМПЦ Варна, с рекомендация от Министерството на културата. Музиката е дело на проф. Георги Костов, либретото е написал Иво Сиромахов, сценарист в " Шоуто на Слави “. Действието следва сюжета на известната комедия " Големанов “ от Ст. Л. Костов, само че употребява и доста злободневни препратки към актуалната българска реалност. Режисьорският прочит на " Кой е Големанов? “ е на проф. Светозар Донев, който работи в постановъчен екип с диригента Страцимир Павлов, хореографа Анна Донева, сценографа Иван Токаджиев и костюмографката Анна-Мария Токаджиева. В ролята на Големанов ще посрещнем известния комедиен артист от Варненския трагичен спектакъл Пламен Георгиев, който през последните години ни радва с превъплъщенията си и в редица оперети и мюзикъли.

БИЛЕТИ:

Каса ТМПЦ, пл. " Независимост “ 1, пон-пет 9.00-20.00, отмора 13.30-14.30; съб 10.00-19.00, отмора 13.30-14.30; нед 11.00-16.00, без прекъсване; тел. 052 665 022; Заявки: тел. 052 665 051, 052 665 020,www.tmpcvarna.com

Каса ФКЦ - всеки ден 10.00-21.00, отмора 14.00-14.30, 16.30-17.30, тел. 052 685 214
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР