1 лев ще е най-голямото оскъпяване на билет за автобус

...
1 лев ще е най-голямото оскъпяване на билет за автобус
Коментари Харесай

Петя Аврамова: С тол таксата оскъпяването ще е 1 лв за билет

1 лев ще е най-голямото оскъпяване на билет за рейс за най-дългите прави в страната, каквато е да вземем за пример София - Варна, след въвеждането на тол такса. Това заяви районният министър Петя Аврамова пред Нова телевизия. Тази сума е калкулирана при 20 пасажери в рейс, а не при 40, колкото е цялостния му потенциал, изясни тя.

25% от всички пътища в страната - 10 800 км, ще бъдат включени в обсега на тол системата, каза още Аврамова. Министърът изясни, че такса обаче няма да се заплаща за пътищата, които са в обсега на системата, само че са в неприятно положение. Тарифата до дребните обитаеми места ще е най-ниска, а за тежкотоварните пътни средства общинската пътна мрежа ще е безвъзмездна, изясни министърът във връзка опасения за повишаване на храните поради тол таксата.

Ако оскъпяването бъде включено в цената на горивото, то щяло да е единствено 1 стотинка. Не желаеме да убием превозваческия отрасъл в България, само че би трябвало да намерим пресечната точка сред техните причини и ползите на жителите, които желаят да пътуват по положителни пътища, изясни Аврамова. 8000 км от републиканската пътна мрежа са в неприятно положение и с цел да финансираме ремонтите е належащо въвеждането на тол системата, добави тя.

Ще се опитаме да отворим новата права от 6,5 км на Автомагистрала „ Струма ” преди почивните дни за 24 май, защото допускаме, че ще има по-интензивен трафик по пътищата на България. Строителите имат подготвеност, съобщи още Аврамова.

„ Това е права, която ще облекчи трафика и няма да се постанова влизане в Благоевград. Това е права от Благоевград до пътен възел Благоевград - юг. Вчера направихме ревизия на градежа, разговаряхме със строителния контрол и със строителя, проследихме напредъка в осъществяването. Очаквам в околните дни, преди празниците, да има подготвеност да пуснем пътното платно в приключен тип. От Автомагистрала „ Струма ” остава тежкият сектор през Кресненското дефиле. До края на годината би трябвало да имаме определен строител, да се проектира и да стартира строителството. До 2023 година би трябвало да приключим с автомагистралата, с цел да не изгубим европейско финансиране ”, изясни министърът.

Тя посочи, че за пътя Видин-Ботевград сега се избират изпълнителни. „ Очаквам в околните една-две седмици да бъдат отворени и ценовите предложения, подадени за двата ЛОТ-а на сектора от Мездра до Ботевград, тъй че до края на годината да стартират и действителни строителни действия ”, добави тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР