1. Как да поливаме орхидея Това цвете не обича да

...
1. Как да поливаме орхидея Това цвете не обича да
Коментари Харесай

Как да се грижим за орхидеи в саксии

1. Как да поливаме орхидея

Това цвете не обича да е във водата. Достатъчно е да го поливате един път седмично в топлия сезон, един път на две седмици в студа. За това дали растението има задоволително вода, листата му ще опишат.

Kак да се грижим за орхидея в саксия, закупена в магазин

При незадоволително поливане листата ще стартират да се набръчкват и изсъхват и при прекалено изсветляване. Ако орхидеята пожълтя, значи беше наводнена. Водата за напояване би трябвало да бъде филтрирана или преварена и постоянно топла – почти 25 ° C.

2. Осветление за орхидеи.

Цвете като ярка разсеяна светлина. Най-добре е да го поставите на перваза на прозореца, който е извърнат към южната страна, никога не би трябвало да се слага надалеч от прозореца, на някакво мрачно място. Ако осветлението е незадоволително, листата на орхидеята ще потъмнеят, а цветните пъпки ще отпаднат.

3. Влажност и температура на въздуха

Естественото местообитание на орхидеите са тропиците, в които влажността на въздуха доближава 50–80%. За да създадете такива условия в жилището, би трябвало да употребявате овлажнител за въздух под формата на тава с грил. А през лятото също всекидневно пръскайте растения. Препоръчително е заран водата да се изпарява преди залез слънце.

4. Тор

Тези растения не се развиват в нормалния чернозем, а в боровата кора. Той се продава в цветарски магазини и постоянно дружно с съставените елементи, нужни за поддържане на цветето, като мъх, дървени въглища, торф, корен на папрат. В подобен субстрат би трябвало да пресаждате цветето един път на шест месеца. Орхидеята след трансплантация, заради съществуването на нови хранителни субстанции в пресен субстрат, нормално цъфти още по-бързо.

Предлагаме ви също да възприемете опита на Алексей Горобей, който отглежда прелестни орхидеи вкъщи. Той употребява единствено транспарантна саксия, тъй че светлината да доближи до корените и има опция да управлява положението им. Корените са първите, които реагират на неприятни условия. След като забележите в точния момент, че нещо не е наред с тях, растението може да бъде избавено.

Алекс стартира да полива растението незабавно щом влагата се изпари от стените на саксията. Много е комфортно да уловите момента, в случай че саксията е транспарантна. И той знае по какъв начин вярно да отреже остарелите елементи на растението. Вижте по какъв начин става това във видеото, оповестено нагоре. Правете си бележки и ги споделяйте с приятелите си.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР