1. Иван Гешев е Главният прокурор на ГЕРБ, заявява министърът

...
1. Иван Гешев е Главният прокурор на ГЕРБ, заявява министърът
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": Интервю с вътрешния министър Бойко Рашков, швейцарци искат да сменят Вълка в летище Горна Оряховица

1. Иван Гешев е Главният прокурор на ГЕРБ, декларира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в изявление пред " Капитал " След като изкара два поредни мандата като длъжностен вътрешен министър, Бойко Рашков стана новият министър на вътрешните работи в постоянния кабинет на Кирил Петков, а името му незабавно стана мотив за остро опълчване от ГЕРБ. Междувременно, сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата още веднъж избухна скандал във връзка следствието за източването на 53 млн. лв. за строителството на лот 5 от автомагистрала " Хемус ", което Рашков дефинира като закононарушението на века. Задържан бе 42-годишният Борислав Колев, изпрал парите посредством мрежа от кухи компании с подставени лица, по сметките на които били преведени сумите, а по-късно те били изтеглени кеш и следите им се губят. Разследващите от ГДБОП са уведомили наблюдаващите прокурори, че Колев е подготвен да даде признания против оставянето му под домакински арест и съглашение за обвиняването, само че прокурорите, вместо да одобряват тази единствена опция да се разкрие пътят на парите, упрекнаха служителите на реда в напън и си подадоха отказ. Рашков разяснява, че това е умишлен ход да се блокира следствието.

В министърът на вътрешните работи декларира, че основният прокурор Иван Гешев е подвластен от предходната политическа власт и прокуратурата извършва политически поръчки. 2. Швейцарска компания без явен бизнес желае да смени Румен Гайтански-Вълка в концесията на летище Горна Оряховица За трите си мандата ГЕРБ съумя да даде главните активи в превоза на концесия и след това да подари отстъпки на частните стопани. С идването на новата власт пък заваляха новините за излизането от концесиите на досегашните определени. Първата дойде от пристанище Бургас, като " БМФ - Порт Бургас " на братя Домусчиеви разгласи желанието си за продажба на бизнеса. Втората вест долетя от летището в Горна Оряховица, което беше обещано на концесия на сдружение, обвързвано в Румен Гайтански-Вълка.

С писмо актуалният концесионер уведомява Министерството на превоза, че има желание от страна на швейцарско комерсиално сдружение да придобие финансово (акционерно) присъединяване в концесионера. Става въпрос за Juwelis Global Advantage, компанията - майка на три български сдружения, регистрирани през ноември. Едно от които особено основано за влизането в концесията - " Ювелис Еърпорт Горна Оряховица ". Прочетете. 3. Производителят на високопротеинова храна за животни от ларви на мухи " Насекомо " мести базата в с. Лозен, където среща недоволството на жителите Мирише или не мирише? Това е въпросът, който към този момент трети месец основава напрежение сред институции, жителите на село Лозен и българската компания " Насекомо ", която преработва ларвите на черната муха за произвеждане на протеини за животни и олио. Одобрението на капиталовия им план за създаване на пилотна плантация за инсекти до Лозен сътвори публично напрежение и митинги. В резултат към този момент някогашният длъжностен министър на околната среда и водите Асен Личев възобнови производството и върна преписката за ново изговаряне от Регионална инспекция за опазване на околната среда - София, което би довело до възможни нови инспекции от същите органи, които към този момент са го одобрили. Решението обаче беше обжалвано от " Насекомо " пред Върховния административен съд (ВАС) и се чака решение.

Видимият конфликт е сред терзанията на хората, че подобен вид произвеждане мирише и ще навреди на качеството на живот в селото - предградие на София, против думата на вложителите, че няма заплаха от неприятни миризми. В дълбочина въпросът демонстрира неналичието на доверие в институциите и родената от това гражданската интензивност, само че и несигурната капиталова среда - след позволение връщане на изходно равнище за инспекция от екоинституциите. Вижте. 4. " Кауфланд " и " Щрабаг ": новите строители на 4-ти километър. Братя Домусчиеви и " Химимпорт " се разделят с 21 дка против 33 млн. лева Купувачите ще вършат супермаркет и офис постройка Вече има развръзка за огромния празен терен покрай кръговото на " 4-ти километър " на София. Той от дълго време се набива на очи, най-много на хората, които пъплят в тапите по бул. " Г. М. Димитров ", в случай че погледнат към жк " Изток ". Разчистен от остарели здания и квалифициран за строителство, теренът е последното " бяло леке " в региона, който бурно се развива.
Реклама
В рамките на последната година и половина в две покупко-продажби на два прилежащи притежателя теренът от 22 дка сред бул. " Г. М. Димитров " и дребната улица " Д-р Любен Русев " е продаден за 33 млн. лв.. На съвсем три четвърти от него ще има хипермаркет на " Кауфланд ". В другата една четвърт - офис постройка за отдаване чартърен. Австрийската компания " Щрабаг " към този момент има строително позволение за нея, само че евентуално няма да бърза да я стартира поради конюнктурата на офис пазара напоследък. Подробности - в. 5. Коледата на Мария Жекова. Фотографката, която завоюва MasterChef, споделя няколко предписания, въодушевени от фамилията и философията й за храната Предстоящите празници надали имат аналог по топлота и уют. Коледа значи време с околните, а вкусната храна е неотменна част от празника. Затова ми се желае да споделя с вас моята коледна софра, само че и да си поговорим по-общо за извършването на покупки и за методите да сътворим едно здравословно меню, без това да е за сметка на усета и удоволствието.

Моят съвет за празниците (а и по принцип) е да избираме по опция български сезонни артикули и храни с явен генезис, да пазарим и да се храним рационално, споделя Мария Жекова пред " Капитал ". Рецептите й ще откриете.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР