1 евро в Германия, 63 евро в България + 10

...
1 евро в Германия, 63 евро в България + 10
Коментари Харесай

1 евро цена на тока в Германия, 63 евро в България, оплака се Кирил Домусчиев

1 евро в Германия, 63 евро в България + 10 евро такса ЗКО ( Задължение към обществото) е цената на електрическата енергия през днешния ден!!! Е, по какъв начин ще ги стигнем германците?! Каква да ни е промишлеността и мисли ли някой за нея? Или приоритет е единствено спасяването на новия Кремиковци - Топлоелектрическа централа Марица Изток 2? Така ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев разяснява днешната цена на електрическата енергия на страницата си във Facebook.



През седмицата работодателските организации, обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) с ротационен ръководител КРИБ, изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов по отношение на решението на Народното събрание за Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “.

Бизнесът възразява, защото съгласно тях това са непазарни практики от интервала преди 1989 година срещу европейските политики.

„ Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 “ ще работи на непазарна цена. Това ще коства на фонд Сигурност на електроенергийната система в годишен проект над 150 млн. лв., което ще се заплати от потребителите през закрепената съставния елемент от крайната цена на електрическа енергия, наречена „ Задължение към обществото “. Това ще увеличи в допълнение цената на електрическата енергия “, се споделя в писмото до премиера Борисов.

В претекстовете работодателските организации показват още, че „ Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 “, получавайки „ пари наготово “ не се стреми да си усъвършенства разноските. Работи на 50% и по-малко от потенциала си без да усъвършенства така и така раздутата бройка на личния състав.

В края на 2019 година централата има близо 2400 чиновници, при конфигурирана мощ от 1620 МВ. За съпоставяне в „ КонтурГлобал Марица изток 3 “ работят малко над 400 чиновници, при конфигурирана мощ от 908 МВ, а в „ Ей и Ес 3С Марица изток 1 “ при мощ от 690 МВ има близо 380 заети. За тази неефективност на държавната Топлоелектрическа централа заплащат всички консуматори в България.

„ Търпението ни се изчерпва и ще бъдем принудени да сезираме Европейска комисия за тези практики, които са срещу ползите на България “, се споделя още в писмото до премиера Бойко Борисов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР