1. България влиза в период между 6 и 12 месеца,

...
1. България влиза в период между 6 и 12 месеца,
Коментари Харесай

Топ 5 от "Капитал": България остава без ново еврофинансиране между 6 и 12 месеца, Бойко Рашков за купения вот и критиките срещу себе си

1. България влиза в интервал сред 6 и 12 месеца, в които няма да има ново еврофинансиране " Най-добрият проект е изпратеният. " Това сподели вицепремиерът и отговорник за Плана за възобновяване и резистентност Атанас Пеканов при започване на септември пред комисията по европейски въпроси в Народното събрание. Парламентът към този момент отиде в историята, само че подаден проект все по този начин няма. Тази седмица изтича и неофициалната последна дата, след която към този момент е ясно, че никаква част от 12.6 милиарда лева няма да влязат в стопанската система тази година. Дори София да вкара публично проекта в Брюксел на следващия ден, комисията ще има два месеца, с цел да го оцени и оформи като контракт, след което Съветът на Европейски Съюз има четири седмици, с цел да го утвърди.

Това значи две неща. Първо, от бюджета отпадат заложените 1.6 милиарда лева задатък, което ще има резултат върху обществените финанси на страната. Второ, защото от проекта зависи по кое време ще се подпише партньорското съглашение - и надлежно тръгването на останалите европейски стратегии, - сред 6 месеца и година, в които няма да има достъп до никакво ново европейско финансиране. 2. Министерство на вътрешните работи министърът Бойко Рашков пред " Капитал ": Търговците на гласове трансформират схемите си, само че ние знаем това Бойко Рашков е длъжностен вътрешен министър във втори пореден длъжностен кабинет, назначен от президента Румен Радев. Бил е началник на Националната следствена работа и член на Висш съдебен съвет, депутат, ръководител на Националното бюро за надзор върху специфичните разследващи средства.

В изявление за " Капитал ", взето от журналистката Мирела Веселинова, Рашков споделя за работата си за попречване на купения избор и дава отговор на рецензиите против себе си. Разговора ще откриете. 3. Ковид тестванията изстреляха бизнеса на частните лаборатории. Приходите на топ 10 скачат с 80% до 150 млн. лева, а облагите им са четири пъти по-големи Дълги опашки, нищо че е скъпо. Пандемията върна невижданото събитие - чакащи с часове хора, които кашлят, или пък желаят да пътуват към Гърция. Причината: страната не пожела да тества и на коронавирус сцената излязоха частните лаборатории. Те години наред заместваха обществения бранш в класическите кръвни проучвания. Миналата година, а и тази, класическият им бизнес беше преместен и царят беше корона тестването.

Лабораториите се ориентираха относително бързо в коронавирус обстановката и започнаха от предходната пролет да оферират познатите към този момент на всички PCR-и. Трудното начало с лимитиран импорт и недостиг на инсталация и фрагменти гладко бе преодоляно. За да отчетат. А бизнес щастието им най-малко отчасти продължава и досега. 4. В Пловдив търсенето и цените на жилища порастват, кипи огромно жилищно строителство на мегакомплекси и високи здания Изненада е, само че може би най-мащабният жилищен комплекс в градеж в България не е в София, а в Пловдив. Residential Park планува 60 здания с 3200 жилища върху терен от 137 дка. При това не е уникален. Бъдещият жилищен комплекс " Кристал " ще бележи силуета на града с осем 75-метрови кули - 25-етажни във високата си част, а " Каменица парк " ще добави към него и два 14-етажни блока наред с други девет 8-етажни здания.

Това са единствено някои от образците за бурното ново строителство, което се развива с съвсем софийски мащаби в града под тепетата и по експертни оценки генерира към половината от покупко-продажбите с жилища. От организациите за недвижими парцели споделят, че плановете се приключват в период и се разпродават бързо, в огромната си част на зелено, още преди първата копка. Подробности в. 5. Кои са най-хубавите стрийминг платформи за музика на пазара, налични и от България Платените клиенти на музикалната стрийминг услуга на YouTube - Music са дистигнали 50 млн., стана ясно неотдавна. Информацията беше по източници на Financial Times и е значим миг в борбата в този сегмент. Стрийминг платформата се конкурира с Amazon, Apple и Spotify, като всичките се оферират с абонамент в България. Освен тях обаче навлизат от ден на ден оферти. Spotify стартира активността си през 2008 година, Apple Music - през 2015 година, а Amazon Music Unlimited - през 2016 година Всички платформи непрекъснато се развиват - прибавят нови реализатори, функционалности, развиват и нови услуги, като подкаст серии. " Капитал " прави обзор на най-известните платформи. Вижте го.

1. България влиза в интервал сред 6 и 12 месеца, в които няма да има ново еврофинансиране " Най-добрият проект е изпратеният. " Това сподели вицепремиерът и отговорник за Плана за възобновяване и резистентност Атанас Пеканов при започване на септември пред комисията по европейски въпроси в Народното събрание. Парламентът към този момент отиде в историята, само че подаден проект все по този начин няма. Тази седмица изтича и неофициалната последна дата, след която към този момент е ясно, че никаква част от 12.6 милиарда лева няма да влязат в стопанската система тази година. Дори София да вкара публично проекта в Брюксел на следващия ден, комисията ще има два месеца, с цел да го оцени и оформи като контракт, след което Съветът на Европейски Съюз има четири седмици, с цел да го утвърди.Това значи две неща. Първо, от бюджета отпадат заложените 1.6 милиарда лева задатък, което ще има резултат върху обществените финанси на страната. Второ, защото от проекта зависи по кое време ще се подпише партньорското съглашение - и надлежно тръгването на останалите европейски стратегии, - сред 6 месеца и година, в които няма да има достъп до никакво ново европейско финансиране. 2. Министерство на вътрешните работи министърът Бойко Рашков пред " Капитал ": Търговците на гласове трансформират схемите си, само че ние знаем това Бойко Рашков е длъжностен вътрешен министър във втори пореден длъжностен кабинет, назначен от президента Румен Радев. Бил е началник на Националната следствена работа и член на Висш съдебен съвет, депутат, ръководител на Националното бюро за надзор върху специфичните разследващи средства.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР